Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Bošnjaci ponovo izgubili poziciju GRADONAČELNIKA u Brčko distriktu BiH ?!

0

Sasvim jasno je da su Bošnjaci u Brčko distriktu BiH i ovaj put izgubili poziciju GRADONAČELNIKA. Kako smo i prikazali sinoć u video prilogu pod nazivom “KAMELEON” zbog jakog i čvrstog SRPSKOG BLOKA sa najmanje 11 mandata spremnih za formiranje vlasti evidentno je da SRBI imaju večinu u SKUPŠTINI BRČKO DISTIRKTA BIH.

Prema tome logično je da nikada neće prepustiti tu poziciju bilo kojem drugom narodu. Politika SNSD-a cijelu predizbornu kampanju zasnivala se da SINIŠA MILIĆ dosadašnji GRADONAČENIK ponovo obnaša istu funkciju kao i do sada.

Međutim ako se vratimo u vrijeme prije prediZborne kampanje prisjetit ćemo se da je Milorad Dodik u posjeti Brčko distriktu BiH najavio da će SNSD ponovo imati GRADONAČELNIKA u Brčkom i ovaj put.

Nakon par mjeseci u medijima se pronasao tekst u kom SINIŠA MILIĆ kandidat SNSD-a koji je ujedno sadašnji GRADONAČELNIK izjavio je da zbog specifičnosti Distrikta predlaže svesrpsko političko jedinstvo. To je ukazibvlao da oni ipak idu ka tome da predstavnik SRBA bude GRADONAČELNIK BRČKO DISTRIKTA BIH i ovaj put.

Lažne nade su one koje se šuškju ovih dana u Brčkom da BOŠNJAK ovaj put mora biti gradonačelnik. To su vjerovatno motivacije njihovim biračima. SDA kao pobjednik sa najviše dobijenih glasova Bošnjaka u kampanji se vodila sloganima i politikom ESED KADRIĆ za gradonačelnika. Jasno je da se biračima mora opravdati sada to oberćanje. No vjerovatno će SDA ovaj put pokusati prebaciti teret odgovornosti na nekoga drugog iz reda Bošnjaka.

SNSD bi iznevjerio svoje birače ukoliko bi prepustio da SRBI koji imaju većinu poziciju GRADONAČELNIKA prepuste Bošnjacima i to je činjenica koju nitko ne može negirati.

Predstavnici SDA sa ESEDOM KADRIĆEM na čelu ovih dana javnosti predstavljaju javnosti da pozicija GRADONAČELNIKA nakon svakih izbora ide u krug tako da se rotira izmedju tri naroda.

No da to nije tako dokazuje činjenica da je posljednji Bošnjački gradonačelnik bio MIRSAD ĐAPO nakon njega, Dragan Pjić koji je zbog političke afere prepustio poziciju MIROSSLAVU GAVRIĆU, nakon toga usljedili su lokalni izbori te je tada ESED KADRIĆ pokupio zasluge Hrvata kada je sa 30% Bošnjačkih glasova prepustio poziciju GRADONAČELNIKA prvi put HRVATU Anti Domiću koji je predstavnik HDZ-a BiH u Brčkom.

Nakon toga kada je bio red da BOŠNJACI ponovo dobiju GRADONAČELNIKA, SDA sa ostatkom ove prethodne vlasti poziciju ipak prepusta ponovo narodu iz reda SRBA. Bio je to trenutak kada se magični krug nacionalnog ključa prekinuo.

Dakle prema tome imali smo sledeći nacionalni raspored:

Time je pobijena nepisana teorija da pozicija GRADONAČELNIKA mora da kruži po nacionalnom ključu. Međutim ukoliko bi to ipak bila istina onda bi po toj teoriji GRADONAČELNIK ovaj put trebao biti iz reda NACIONALNIH MANJINA jer i nacionalne manjine su priznate u SKUPŠTINI BRČKO DISTRIKTA BIH kao i u ustavu Bosne i Hercegovine.

No ovih dana ćemo svjedočiti kako će teorija cirkulacije GRADONAČELNIKA po nacionalnom ključu biti samo nepisani “MIT”. I to će se desiti upravo kada SINIŠA MILIĆ obnovi svoj mandat kao stari/novi GRADONAČELNIK BRČKO DISTIRKTA BIH bez obzira tko tko god od BOŠNJAKA uđe u nov VLAST BRČKO DISTIRKTA BIH.

Ukoliko niste pogledali video prilog naše redakcije “TIMES.BA” pod nazivom “KAMELEON” onda u nastavku imate priliku da pogledate i saznate više detalja o aktuelnim političkim dešavanjima BRČKO DISTRIKTA BIH.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version