Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Trump glasao na predsjedničkim izborima

0

Američki predsjednik Donald Trump iskoristio je mogućnost ranijeg glasanja te je u subotu glasao na Floridi na predsjedničkim izborima koji će biti održani 3. novembra. 

“Upravo glasao. Velika čast!”, napisao je na Tweeteru američki predsjednik, koji je glasao u Palm Beachu, u blizini svoga imanja Mar-a-Lago.

Smatra se da je Florida država koju Trump mora osvojiti želi li se domoći drugog mandata, no ankete trenutno govore o njegovom laganom zaostajanju za demokratskim kandidatom Joeom Bidenom.

Trump se današnjim glasanjem priključio “vojsci” od 50 miliona Amerikanaca koji su iskoristili pravo ranijeg glasanja, deset dana prije zakazanih izbora.

Trumpov potpredsjednik Mike Pence također je iskoristio mogućnost ranijeg glasanja te je glasao u petak u Indianopolisu.

Demokratski suparnik Joe Biden također nastavlja kampanju i sa suprugom Jill odlazi u Pennsylvaniju na dva skupa u subotu. U predizbornoj kampanji u petak Biden i Trump ponovno su se sukobili oko Trumpovog upravljanja pandemijom COVID-19. Biden je rekao da je Trump odustao od obuzdavanja virusa, a Trump je optužio Bidena da pretjeruje u zdravstvenoj krizi da zastraši Amerikance kako bi glasali za njega.

Izborne ankete pokazuju Bidenovo vodstvo pred Trumpom na nacionalnom nivou, ali utrka je vrlo tijesna u ključnim državama koje će biti odlučujuće za izbore. U tri od tih država, Sjevernu Karolinu, Ohio i Wisconsin, Trump će otići nakon glasanja i održati skupove. Biden će pažnju usmjeriti na Pennsylvaniju, državu ključnu za obojicu kandidata, gdje prema anketama tijesno vodi pred Trumpom.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version