Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

BH turizam danas

0

Čudan vakat dođe da se i ja jednom složim sa riđobradim. Bezbeli, ima Bosna šta da ponudi turistima, pa i onim iz susjedne hrvatske, ako im ne uvedemo recipročne mjere, 14 dana karantina.

Za saki slučaj, predlažem da se postojeća turističke ponuda BiH pojača, do sada nezamislivim destinacijama i idejama. Za početak, da sdarajevo prizna postojanje visočkih piramida. To je bar opipljivo i golim okom vidljivo, za razliku od Međugorja koje privlači ogroman broj turista na neviđeno, uprkos protivljenju Vatikana.

Bio sam svjedok da je najmanje stotinu turista iz mađarske i nekoliko grupica iz drugih država, naših u tragovima, pohodilo visočke piramide u danu kada je oko njih jedva bilo mjesta da se parkira, bez organizovanog okrepljenja u ponudi, baška roštilja a kamoli nekakvog ražnja. Lova leti a niko da organizuje hvatanje. Osim ono malo privatnih preduzetnika koji nude štampliće vode ili kamenja iz piramida i privjeske u njihovom obliku.

Baška Međugorje, visočke piramide ili uhiodane destinacioje na planinama, baščaršiji, mostaru i dalje. Može Bosna ponuditi i više. Na primjer, obilazak Radobolje uz lagani koktel i objašnjenje kako je Radobolja skrenula tok da bi se izgradila velelepna vila za, navodno, čovićevog punca penzionera i ispijanaj hercegovačkog vina iz njegove proizvodnje. Možda obilazak velelijepnih zdanja na poljinama uz ponudu bosanskog roštilja sa posebnim specijalitetima poput sebijine pite ili pice, ala kard. Uz domaću halal šljivovicu i sarajevsku pivu.

Ne bi tu ni drugi gradovi ostali praznih ruku, pa tako ni glavni grad BiH, Brčko Distrikt. Mislite kakva bi pomama bila među stranim, a vala i domaćim turistima, da obiđu čak tri spomenika oslobodiocima, plus jedan neutralni. Imal to iđe na svijetu ? Jedino što bi ih to zbunilo do maksimuma. Ko je baš zaludan, može obići i Partizansko groblje. A klopa baška! Svadbarski kupus u Kolubari, uz trubače. Tradicionalno brčansko jelo. Ko ne voli, Pače ili škembići kod Afana ili kod Džimija na šilden, jagnjetinu ili na glavušicu. O brojnim specijalitetima sa roštilja da ne pričam. Sve to, naravno, valja i zaliti.

Dakle, u pravu je riđobradi, ima Bosna šta da ponudi turistima, samo, uz ovakvu klero-krim-naci vlast ponuda je skraćena. A ) Šuti i trpi B‘ Kuka i motika

Bujrum narode !

Piše: GORAN K-

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version