Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Skupštine Distrikta sljedeće sedmice o izmjenama Zakona o dječjoj zaštiti

0

Voditelji zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH utvrdili su dnevni red sjednice Skupštine Distrikta i zakazali je za srijedu, 1. srpnja, u 10 sati.

Na dnevnom redu naći će se nekoliko zakonskih prijedloga gradonačelnika ili zastupničkih klubova, priopćeno je iz Skupštine Distrikta.

– Imamo Nacrt zakona o mirnom okupljanju koji je Vlada jutros usvojila i nekoliko prijedloga koje su delegirali zastupnici, kao što su izmjene i dopune Zakona o dječjoj zaštiti kojim se uvodi dječji doplatak neovisno o materijalnom statusu roditelja kada su u pitanju dvojke ili trojke – rekao je predsjednik Skupštine Distrikta Esed Kadrić.

Kao značajnije točke o kojima će zastupnici raspravljati sljedećeg tjedna, Kadrić je naveo zakone o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama sudaca i tužitelja te Zakona o plaćama i drugim naknadama pravobranitelja i zamjenika pravobranitelja u Pravobraniteljstvu Brčko distrikta BiH.

Predviđeno je da zastupnici razmatraju izvješća o prošlogodišnjem radu i poslovanju JP Komunalno Brčko, Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, kao i pravosudnih institucija Brčko distrikta i nekoliko izvješća Ombudsmena za ljudska prava BiH.

Kadrić je kazao da će Skupština prije ljetne stanke imati najmanje još jednu redovitu sjednicu sredinom mjeseca.

– Želja nam je da dođemo do nekih prijedloga koji bi ušli u proceduru prije redovite ljetne pauze, tako da bi mogla uslijediti i jedna izvanredna sjednica kako bi uspjeli usvojiti još jedan rebalans proračuna i Zakon o udrugama i fondacijama koji se očekuje u parlamentarnoj proceduri – dodao je Kadrić.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version