Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

BRČKO DISTRIKT: Uvrtanje ruku, pištolji,strah od gubitka vlasti, manjina i cjevovod !

0

Eto baš juče u trenutku dok je Poglavica padao u komu odnosno paralizu kafe a ne sna, zbog rekonstrukcije njegovoe vladajuće većine. Kroz centar brčkog iz obližnjih Kafana i aščinica grupa Turaka predvođena poštarima potjerala je skupinu protestanata.

Skandal je uslijedio iz razloga što je neko slikao poglavicu kako se juče u trenutku političkih sastanaka u jutarnje sate u svom dvorištu služi tretmanom “OMAHIVANJA”.

“Omahivanje” je stari krajiški običaj kada bi mlađe žene i sve one koje se osjećaju tako buđenjem na jutarnje sate brale latice poljskog cvijeća zatim bi ga stavile u posudu s hladnom vodom i rukom mješale te iste latice u vodi a zatim umivale i mazale svoje lice. Stari ljudi kažu da su time u to doba žene se osjećale mnogo smirenije i dan bi započinjao ljepše i bez stresa.

To Poglavici nije pomoglo jer njegov se svaki dan zasnovao na stresu te bez stresa njegov dan ne bi mogao ni da počne.

Frida je pokupila ovu tehniku od prijateljice iz Cazina još dok je bila student. Nakon što je asistirala i birala latice poljskog cvijeća po tuđim dvorištima, sjetila se da je Poglavici to jednom prilikom spominjao i tigar iz Bihaća. A sve joj je palo napamet dok je u tim kriznim momentima slušala na radiju pjesmu od Zabranjenog pušenja “Tigar iz Kladnja” iako je ovaj bio iz Bihaća a radnja u brčko distirktu BiH.

No sve je to psihološki uticalo s tehnikom “Omahivanja” te Fridi palo na pamet iz razloga što se u Kladnju nalaze “Muške vode” što znači da sve ima svoju logiku, 1000 zašto 1000 zato.

Nakon što je Frida umila Poglavicu pitala ga je “Jesi li došao sebi?” na što joj je ovaj odgovorio “Dobro je, došao sam malo men!”

Jedna stara drukera koja je pila kafu na pumpi ugledala je ovaj prizor i brže bolje ga slikala i dostavila grupi protestanata.

Ovi su na centru organizirali protest s transparentima na kojima se nalazila fotografija “omahivanja” poglavice. Na transparentu je pisalo TURCI DOLE, A MI GORE”!

Major je pio Cedevitu dok je pederuša na stolu vibrirala ona je toliko vibrirala da je čak probudila Mrkalja koji je živio u stanu iznad lokala. Iako je Mrkalj bio pod tenzijama on je taj dan pripremao svog hećimskog kadra za novog poglavicu međutim šemu im je pobrkao drugi hećim.

Mrkalj je ugledao protestante dok je skidao bade mantil papuče broja “47” jkoje je bacio iza vrata i izletio iz stana. Pridružio se majoru u lokalu ispod. Ovaj dvojac je pravio šemu ugradnje u vlast na bilo koji način jer to nije bio princip, to je bilo moranje.

Odlučili su poslati onom drugom Hećimu ponudu koja se ne odbija. Iako je to stara metoda iz američkog filma “KUM” oni su je iskoristili jer na neki način to ih je motivisalo jer jedan od njih je vazda bio KUM ali ne američki već crnogorski.

Protestant dođe pred izlog lokala s transparentom “SVE VODE TEKU NIZVODNO SAMO BADARKA UZVODNO” drugi dođe s transparentom “DE DA I MI MALO” A treći sa transparentom “BEN NA DESNOM BEDRU” na što i Mrkalj i Major skočiše izvadiše svoje pištolje, Mrkalj s pasa revolver, a Major iz pederuše “Glok”. Potjeraše protestante kroz centar a Mrkalj ostade bez daha i stade. Major zarobi jednog kao nekad i izvadi pištolj. Dotrča Mrkalj zadihgan kome su se tresle ruke i uperiše svoje pištolje u protestanta te krenuše da pucaju u njega. Mrkalj popuca sav a na lice protestanta krenu veliki mlaz vode da šprica iz pištolja koji su bili na vodu.

Našpricaše ga Mrklaj i Major momački, iako su bili sve, samo momci ne. Ali obojica su se osjećala kao momci. Ovaj jadnik od protestanta osta dobro mokar sav, a i publika okolo je bila vlažna. Mrkalj je to volio a jedna mladja gospođica dobaci “udr ih Mrkalje” na što joj Mrkalj samo namignu a Major nastavi da šprica za obojicu. Mrkalj ustade spusti glavu ka zemlji zabaci ruke na leđa i krenu šetat po centru grada u nepoznatom pravcu. Major se dignu i pogleda da ga svijet gleda te brže bolje skoči u svoje auto i ode negdje drugo.

Bilo je evidentno da su se Mrkalj i Major družili intezivno zadnjih par dana a samo jedno ih je spajalo zajedno a to je bio “strah”od gubitka vlasti. Majora su po uzoru na seriju “U KAFANI SLOŽNA BRAĆA” ponekad zvali nadimkom “Manjina”.

Miljenko,Čenga i Manjina (Hećim lider,Mrkalj i Manjina)

U međuvremenu Hećim bošnjački lider na sastanku dobi poruku koja se ne odbija. Uplaši se i predloži Majorovo ime kako bi se i on pitao za biranje novog poglavice. Jedan učesnik se pobuni ali dželati iz seoske frakcije zvane “Brđe” dođoše iz prikrajka i krenuše da mu uvrću ruku uz poruku “Imaš Selam od Majora i Mrkalja!” Ovaj se uplaši i spusti glavu ka zemlji.

Sastanak koji se vodio u lokalu dalje na kom se mjenjao poglavica prekide skupiuna konobaara koja je unosila janje s ražnja na pola satanka. Jedan konobar uzviknu ovo vam šalje amidžić iz crvenih a šalje ga Major, da se malo okrepite. Sastanak stade svi navališe na ono janje a Hećim reče sutra u 12:00 nastavljamo sastanak. Mrkalj je poslao sandžačke paprike u kajmaku kako bi se što više ulizao učesnicima s ciljem ugrađivanja u vlast. “Čojstvo je čojstvo” govorio bi Mrkalj u kriznim momentima kada bi se drmala vlast dalje od njegovih ruku.

Naravno opće je poznato bilo da na sastanku za novog poglavicu nisu birali politika i centrala već novi glavni cjevovod koji je gradio u blizini bivši brčak a današnji veliki Sarajlija. To je i bio razlog žrtve Hećima lidera za novog Poglavicu. Na novom odjelu ručno krojenom za novog Poglavicu hećima lidera pisalo je ime brenda koji je bio i sponzor ove promjene. Sitnim zlatnim slovima na odjelu pisalo je “COBRA”.

I tako i bi, sastanak se prekide i nastavit će se danas. Te noći niko nije spavao a kroz centar grada turci protjeraše Bosance i Hercegovce i krenuše po centru da pjevaju na sav glas dok su ih tjerali: “Pliva patka, pliva guska ova zemlja biće turska” ne mođutim s druge strane u tom kriznom momentu naiđe druga skupina protestanata sa skroz druge adrese koja im se suprostavila oni su pjevali sledće “Ide Avdo ubi gusku i rasturi brčansku zemlju Tursku”…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version