Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Svetomir Ilić osuđen na šest mjeseci zatvora zbog bludnih radnji nad maloljetnicom u Brčkom!

0

Nakon našeg jučerašnjeg teksta pod naslovom ““JZU Brčko” konkursom zaposlio osuđenog pedofila i ratnog zločinca” na društvenim mrežama u komentarima pojavile su se špekulacije i sumnje da novo primljeni uposlenik u JZU Brčko, Svetomir Ilić nije nikada osuđen za silovanje te da su to izmišljene lažne informacije.

Naša redakcija je kao i uvijek objavila vrlo tačne podatke i informacije. Koje su lahko dokazive. Svetomir Ilić jeste bio osuđen zbog bludnih radnji nad maloljetnicom koja je tada još uvijek pohađala Osnovnu školu.

Vezani tekst:

“JZU Brčko” konkursom zaposlio osuđenog pedofila i ratnog zločinca!

🆕Ilić je 2005. godine osuđen zbog silovanja 13-godišnje djevojčice, a u aprilu 2014. godine Kantonalni sud u Tuzli…

Posted by Times.ba on Monday, January 24, 2022

U prilogu teksta prenosimo tekstualni članak koji je objavljen u Dnevnom Avazu godine 2006.

Svetomir Ilić osuđen na šest mjeseci zatvora zbog bludnih radnji nad maloljetnicom u Brčkom!

Nakon izdržavanja kazne u bijelinskom zatvoru, protiv lića slijedi disciplinski postupak

Od očiju javnosti dobro je čuvana presuda iz marta ove godine kojom je Svetomir Ilić osuđen na šest mjeseci zatvora zbog bludnih radnji. Informaciju o postojanju i presudi o ovom slučaju potvrdili su nam u Osnovnom sudu i

“Tužilaštvu Distrikta Brčko.

Uspjela pobjeći Iz Medicinskog centra u Brčkom 

“Dnevnom avazu“ je potvrđeno da je Ilić bio uposlen u laboratoriju za analizu krvi, te da niko nije imao saznanja o njegovom nemoraInom ponašanju, odnosno da su o tome saznali tek kada je već bio osuđeni trebao poći na izdržavanje zatvorske kazne, sa čime ih je lično on upoznao.

On je svako jutro jednu djevojčicu, kada je išao na posao, vozio do škole. Djevojčica je živjela u susjedstvu i niko nije ni pomislio da je Svetomir takav. 

Kako sam kasnije doznala, on je jedno jutro, umjesto da djevojčici stane pored osnovne škole koju je pohađala, produžio u nepoznatom pravcu.

Kasnije sam čula da je djevojčica uspjela pobjeći od nasilnika nad kojim se zgrožavam i ježim – kazala nam je Ilićeva komšinica, koja se nije željela predstaviti.

Ilić je u martu ove godine upućen na izdržavanje kazne u Okružni zatvor u Bijeljini, a kako saznajemo, nakon povratka, očekuje da če biti vraćen na svoje radno mjesto.

Narušen ugled

To bi bilo neozbiljno, a bio bi uveliko narušen ugled iVledicinskog centra u Brčkom, što u ovom trenutku ne smijemo sebi dopustiti – kazao nam je jedan od uposlenika u Medicinskom centru.

Prema informacijama do kojih smo uspjeli doći, nakon što Ilić odsluži kaznu, protiv njega će bili pokrenut disciplinski postupak.

Dnevni Avaz 29.05.2006

Dnevni Avaz 29.05.2006

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version