Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

SENAD OSMANOVIĆ podnio ostavku sa mjesta ŠEFA ODJELJENJA ZA OBRAZOVANJE!!!

0

Kako saznajemo Senad Osmanović KANDIDAT ZA SKUPŠTINU BRČKO DISTRIKTA BIH podnio je samoinicijativnu ostavku sa pozicije ŠEFA ODJELJENJA ZA OBRAZOVANJE U BRČKO DISTIRKTU BIH.

Prema našim saznanjima koja su nezvanična OSMANOVIĆ je to uradio zbog ostvarivanja prava neplaćenog odsustva na imenovanje po kojem bi imao pravo da zadrži svoje radno mjesto prosvjetnog radnika.

Napominjemo prije preuzimanja dužnosti ŠEFA ODJELJENJA ZA OBRAZOVANJE Osmanović je obavljao posao prosvjetnog radnika odnosno posao nastavnika HISTORIJE u drugoj osnovnoj školi u Brčko distriktu BiH.

No kako god da bilo SENAD OSMANOVIĆ ipak nije dočekao kraj karijere ŠEFA OBRAZOVANJA bez ostavke jer ju je podnio prije isteka mandata i imenovanja nove VLADE BRČKO DISTIRKTA. Te se ovim potezom pridruzio svojim prethodnicima koji nisu obavili svoj posao do kraja.

Napominjemo da još nijedan ŠEF ODJELJENJA ZA OBRAZOVANJE u BD nije izdržaao na ovoj poziciji bez suspenzije ili ostavke.

Interesantno da je OSMANOVIĆ napustio školstvo i obrazovani sistem u najtežem periodu pandemije kada su škole zatvorene a sve to zbog ličnog interesa zaleđivanja radnog mjesta nastavnika.

Interesantno je da da se ova ostavka pokušala zataškati od očiju javnosti.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version