Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Vlada Distrikta odobrila niz tekućih transfera za Fond zdravstvenog osiguranja

0

BRČKO, 24. lipnja (FENA) – Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je Smjernice za izradu nacrta pravilnika o kriterijima i načinu ostvarivanja prava na rad s polovicom radnog vremena ili prava roditelja djeteta s psihofizičkim smetnjama.

Na prijedlog Odjela za zdravstvo i ostale usluge odobren je Program utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja (FZO) Brčko distrikta BiH za troškove transplantacije organa osiguranicima Distrikta za 2020. godinu u iznosu od 600.000 maraka, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Usvojena je i Odluka o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove FZO-u za troškove dijalize, suzbijanja epidemija i slično za 2020. godinu u iznosu od 50.000 maraka.

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2020. godine u iznosu od 8.760.000 maraka.

Navodi se kako se sredstva na ime ovog tekućeg transfera za javne fondove odnose na pokrivanje troškova zdravstvene zaštite određenim kategorijama stanovništva određenih Zakonom o zdravstvenom osiguranju Distrikta i kategorijama utvrđenima Odlukom o postupku prijave na obvezno zdravstveno osiguranje osoba starijih od 65 godina.

Sve to odnosi se za sljedeće namjene: doprinosi za zdravstveno osiguranje osoba koje su registrirane u Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, a koje ne primaju novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti, doprinosi za zdravstveno osiguranje osoba iz točke 4. Sporazuma o implementaciji entitetskih obveza iz Konačne arbitražne odluke za Brčko koje se odnose na zdravstvenu zaštitu i zdravstveno osiguranje od 24. listopada 2000. godine, zatim doprinosi za zdravstveno osiguranje ili troškovi zdravstvene zaštite stanovnika Distrikta koji su obuhvaćeni socijalnim programima i mjerama socijalne politike Vlade Distrikta te doprinosi za zdravstveno osiguranje osoba starijih od 65 godina koje nisu osigurane po drugoj osnovi.

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za postupanje pri odobravanju jednokratne novčane pomoći za slučaj smrti razvojačenog branitelja i člana uže obitelji umrlog razvojačenog branitelja na području Brčkog, kao i Program utroška sredstva po ovoj odluci, a sredstva izdvojena u proračunu za ovu namjenu iznose 200.000 maraka.

Usvojen je i Prijedlog odluke o dopuni Odluke o imenovanju člana predstavnika Brčko distrikta BiH u Projektni odbor projekta “Zapošljavanje i sigurna opskrba energijom korištenjem biomase u BiH – nastavak projekta”.

Vlada je, također, usvojila Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Nacrt memoranduma o razumijevanju i suradnji u području kulture između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva kulture Republike Kazahstan, kao i Zaključak o davanju suglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade predsjedniku stručnog povjerenstva po Odluci o zaštiti civilnih žrtava rata za sudjelovanje u radu izvan radnog vremena, stoji u priopćenju.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version