Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Projekat rekonstrukcije ZANATSKOG CENTRA BRČKO, zamazivanje očiju građana pred izbore?

0
Nakon što je naš portal objavio članak pod nazivom “Najsmješniji PREDSJEDNIK Skupštine i najneomiljeniji SUPERVIZOR u historiji Brčko distrikta” u kom smo između ostalog Supervizoru ukazali na ZANATSKI CENTAR u Brčkom koji se skoro raspada.
Nedugo nakon naše objave lokalni portali BRČKO DISTIRKTA počeli su da pišu naslove tipa “VRATITI STARI SJAJ ZANATSKOM CENTRU U BRČKOM” te je u međuvremenu SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA odmah usvojila rebalans budžeta koji uključuje 60.000 maraka za radove na rekonstrukciji gradskog Zanatskog centra.

Biće će jako interesantno pratiti objavljeni tender i posmatrati koja će firma dobiti isti, odnosno koja će firma  biti izvođač radova. Ono što naas interesuje i građane Brčko distreikta  je pitanje, šta se to može napraviti za 60.000km a da obuhvata cijeli ZANATSKI CENTAR?

Prema našim procjenama izdvojeno je jako malo novčanih sredstava za infrastrukturu koja se nalazi u strogom centru grada. Novčana sredstva koja su izdvojena predpostavljamo mogu samo popraviti ispucalo tlo i pokriti troskove molerskih radova.


Pitamo se je li to samo zadovoljavanje forme ili će to biti samo još jedna jeftina predstava pred izbore, koja će građanima i Supervizoru BRČKO DISTRIKTA da zamaže oči prije političke kampanje u kojoj će predpostavljamo biti uloženo mnogo više novca od onog koji je izdvojen za rekonstrukciju gradskog ZANATSKOG CENTRA.

 

Možemo slobodno predpostaviti da vjerovatno sve ove odluke donose pojedinci koji vjerovatno nikada nisu ni kročili urbanim ZANATSKIM CENTROM u Brčkom te ne razumiju njegovo značenje.

Na građanima Brčko distrikta ostaje samo da šute i nijemo posmatraju hoće li se netko poput Supervizora boriti za njihova osnovna građanska prava. Ili će i dalje da nijemo i bespomoćno posmatraju vrlo poznatu seriju naziva “ODLAZAK MLADIH” ili film koji je već dva puta nominovan za oskara naziva  “ODLIV MOZGOVA”.

Bilo kako bilo, građani će definitivno i ove godine dočekati lokalne izbore i o sudbini Brčko distrikta odlučiti demokratskim putem papirom i olovkom.

Naš portal će kao i uvijek da ukazuje na propuste koji se dešavaju u Brčko distriktu. Bosne i Hercegovine.

 

Piše: Gallileo DaVinci
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version