Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Šef brčanske Policije Goran Pisić: Nema bojazni od rata u BiH

0

Brčanska Policija je prije svega zahvalna građanima Distrikta koji su pružali različite vidove informacija i podrške u očuvanju dostignute stabilnosti i međunacionalnih odnosa Distriktu, posebice u minulih mjesec – dva dana.

Ista zahvalnost, usmjerena je i ka predstavnicima zvaničnog političkog i vjerskog života, koji su svojim umirujućim izjavama omogućili policiji da profesionalno dijeluje i u ovom kontekstu.

„Pronašli smo adekvatan operativni odgovor kad je u pitanju kretanje navijačkih grupa sa zastavama kroz naselje Ilićka ali i kod precrtavanja grafita, koje podsjećaju na žrtve u Srebrenici ispisanih na zidu brčanskog gradskog mezarja Ivici, kroz otkrivanje i procesuiranje počinilaca. Takođe smo procesuirali i pripadnike jednog udruženja, koje egzistira van teritorije Distrikta i čiji članovi su, u vojnim uniformama se kretali po gradu, a to naš Zakon o mirnom okupljanju, ne dozvoljava“, rekao je šef brčanske Policije Goran Pisić.

Supervizor za Brčko distrikt BiH Michael Scanlan i Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić ARHIV-FOTO: ohr.int

U policiji očekuju da kroz sudski proces počinioci budu adekvatno sankcionisani, kako se ova i slična djela i zbog te činjenice, nebi ponavljala.

„Mi ćemo svakako i po uputama ovdašnje vlade, ali i po sopstvenim operativnim zadacima nastaviti preventivno djelovati, pa smo tako zakazali novi konsultativni sastanak sa vođama navijačkih grupa“, ističe Pisić.

Distrikt je, kao istinska multietnička zajednica jako ranjiva, posebno kada se u vidu ima situacija u ostatku BiH, odnosno aktuelni politički odnosi u našoj zemlji.

“Ono što mi je drago, jeste da je politički odgovor svih političkih subjekata u Distriktu, bez obzira da li su u poziciji ili opozicijim, bio adekvatan spram perioda kroz koji smo prošli, te da su na određene incidentne situacije, faktički ovdašnji političari slali jake i jako pozitivne poruke koje su prihvaćene od građana“, akcentirao je Pisić.

Imajući i sve navedeno u vidu Pisić, stanovnicima Distrikta, koji se plaše najcrnjeg scenarija jasno poručuje:  „Nemoguće je da dođemo u tu vrstu situacije da na području Distrikta ili BiH, dođe do izbijanja ratnih sukoba“, poručio je šef brčanske Policije Goran Pisić.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version