Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

“JZU Brčko” konkursom zaposlio osuđenog pedofila i ratnog zločinca!

0

JZU Brčko je na objavljenom konkursu 21.01.2022 godine za prijem medicinskoig tehničara, laboranta u Službi za dijagnostiku je od sedam najuspješnijh kandidata kao najuspješnijeg primila SVETOMIRA ILIĆA osuđenog ratnog zločinca i osuđenog pedofila.

Ilić je 2005. godine osuđivan zbog silovanja 13-godišnje djevojčice, a u aprilu 2014. godine Kantonalni sud u Tuzli osudio ga je na šest godina zatvora zbog ratnog zločina nad bošnjačkim zarobljenicima u Smolući u ljeto 1992. godine.

Rezultati intervjua-Medicinski tehničar-laborant-Služba za dijagnostiku-23

Iako su prema pisanju medijske agencije “PATRIA” godine 2015 tadašnji gradonačelnik ANTO DOMIĆ i njegov zamjenik ESED KADRIĆ pismeno obajvešteni od strane brčaka Enesa Mahmutovića o presudama za pedofiliju i ratne zločine. Prema svemu sudeći niko od njih nije reagovao na pismo Mahmutovića kako bi se ovo danas spriječilo. Napominjemo tadašnji zamjenik gradonačelnika Esed Kadrić danas obnaša funkciju Gradonačelnika Brčko distrikta BiH te je u njegovom mandatu optuženi pedofil i ratni zločinac dobio prednost nad ostalim kandidatima u JZU Brčko distirkta BiH. Opće je poznao da kadrovi koji obnašaju visoke funkcije u JZU dolaze iz SDA.

Vezani tekst: Osuđivani pedofil i ratni zločinac i dalje dolazi na posao u brčansku bolnicu

Ovo je još jedan dokaz da je u Brčko distriktu BiH sve moguće, izgleda da pored mladog obrazovanog stručnog kadra prednost imaju osuđeni ratni zločinci i pedofili. Prema tome nije ni čudo što mladi ali i oni srednje dobi napuštaju Brčko distirkt BiH i ostatak države tražeči posao i sreću u nekoj stranoj državi.

Postavlja se pitanje koliko još će građani Brčko distrikta BiH morati da trpe ovu torturu nepravde koja je itekako posljedica “nakaradne” političke vlasti i skupštinske većine Brčko distirkta BiH.

Apelujemo na gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića da reaguje na ovaj čin kao gradonačelnik svih građana koji svojom funkcijom treba da radi u interesu građana!

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version