Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Javni Tužilac Zekerija Mujkanović demantovao sam sebe, Nakon duže od godinu dana donijeli odluku o nesprovođenju istrage protiv brčanske firme “DIOS” iako ne objavljuju informacije o istragama!

0

Nakon emitovanja video priloga redakcije “TIMES.BA” pod nazivom “ZELENA HOBOTNICA BRČKO DISTRIKTA-KOLOVOĐA” gdje smo spomenuli nemar Tužilaštva Brčko distrikta BiH odnosno javnog tužioca Zekerije Mujkanovića kako duže od godinu dana ne dostavlja odgovor kada je u pitanju firma “DIOS” koja se povezuje sa Senadom Osmanovićem zamjenikom predsjednika brčanske SDA.

Iako smo još ranije prije video prilog pokušavali upitima ka tužilaštvu saznati da li je tužilaštvo pokrenulo istragu u vezi naših pisanja i policijskog izvještaja kada je u pitanju firma “DIOS”. U tom vremenu Tužilaštvo Brčko distrikta BIH datuma 03.02.2022 u potpisu Javnog tužioca Zekerije Mujkanovića odgovorilo nam je kako Tužilaštvo Brčko distrikta BiH saglasno internim aktima ne objavljuje informacije o istragama, bilo da su one aktivne, bilo pak da su okončane naredbom o nesprovođenju, odnosno naredbom obustavi istrage. Izuzetak su pritvorski predmeti.

Što možete vidjeti u prilogu ispod:

Odgovor Tužilaštva BD BIH redakciji portala “TIMES.BA” 03.02.2022. godine

No nakon video priloga “ZELENA HOBOTNICA BRČKO DISTRIKTA – KOLOVOĐA” Tužilaštvo Brčko distrikta BiH na čelu sa glavnim odnosno Javnim tužiocem Zekerijom Mujkanovićem naglo su promijenili mišljenje. Oni su ipak nakon pomenutog video priloga na novi upit portala “TIMES.BA” za istu stvar ipak odgovorili kako su nakon duže od godinu dana ipak odlučili da se istraga protiv firme “DIOS” neće sprovoditi.

Dakle Javni Tužilac je ovaj put demantovao sam sebe jer je u prethodnom odgovoru kazao kako Tužilaštvo ne objavljuje informacije o istragama, bilo da su one aktivne, bilo pak da su okončane naredbom o nesprovođenju, odnosno naredbom obustavi istrage.

Izgleda da u Tužilaštvu Brčko distrikta BiH ne važe ista pravila kao u državnom Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, te se pravila mijenjaju u zavisnosti od pretpostavljamo vremenske prognoze.

U nastavku pročitajte odgovor tužilaštva koji je dostavljen redakciji portala “TIMES.BA” dana 22.09 godine 2022:

Odgovor Tužilaštva BD BIH redakciji portala “TIMES.BA” 22.09.2022. godine

Još jednom napominjemo da je za ovu obavijest Policije Brčko distrikta BiH i portala “TIMES.BA” odnosno javnosti, Tužilaštvo donjelo odluku tek nakon duže od godinu dana što i nije uobičajna praksa Tužilaštva Brčko distrikta BiH! Što ukazuje na navode da koje smo iznjeli u video serijalu “ZELENA HOBOTNICA BRČKO DISTRIKTA-KOLOVOĐA” da prema svemu sudeći Tužilaštvo na neki način štiti političare iz Stranke Demokratske Akcije-SDA u Brčko distrikta BiH.

Shodno svemu pitamo se da li bi tužilaštvo donjelo bilo kakvu odluku u vezi firme “DIOS” da portal “TIMES.BA” nije konstantno obavještavao i upoznavao javnost o ovoj tematici koju je Tužilaštvo Brčko distrikta BiH razavlačilo duže od godinu dana.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version