Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Ko je bio Muhamed Fazlić zvani Fazlija koji nas je napustio prerano?!

0

Muhamed Fazlić preminuo je danas u Brčkom, u 64. godini života. Vijest o njegovoj smrti danas se velikom brzinom proširila brčanskom čaršijom.

Muhamed Fazlić od 1977.godine, po završetku Policijske akademije u Sarajevu, proveo je u rodnom Brčkom i cijeli svoj radni vijek proveo je u Policiji. Od 1992.godine do uspostave Distrikta obnašao je mjesto šefa Jedinice saobraćajne Policije u MUP-u TK. Uspostavom distrikta Brčko imenovan je za šefa Jedinice saobraćajne policije, a nakon toga obnašao je i druge funkcije u ovoj policijskoj agenciji.

Za svoj predan i profesionalan rad višestruko je nagrađivan. Penzionisan je 01.01.2010. godine.

Jedan poznanik Muhameda Fazlića napisao je o njemu sledeće:

“Jedne godine ljetovali smo u Tučepima. Jedan dan ja moja porodica i par prijatelja odlučili smo da odemo na kupanje u Zaostrog koji se nalazio u neposrednoj blizini Tučepa. Onako šetajući pored mora gdje se nalazio turistički kamp sa prikolicama i šatorima. Neko nas je prepoznao i ushićeno radosno dozvao. Kada se približio bio je to naš dobri prijatelj Fazlija za kog pojma nismo imali da je u Zaostrogu na ljetovanju koji se jednako obradovao nama kao I mi njemu.

Bio je to onaj osjećaj kada vidite nekoga svog iz svog mjesta u nekom drugom gradu. Fazlija je ljetovao u svojoj kamperskoj kući zajedno sa svojom porodicom. Odmah nakon što smo se pozdravili i izgrlili pozvao nas je i ugustio. Imao je prelijepo mjesto s pogledom na plažu I more. Namjeravali smo samo popiti kafu međutim kako je vrijeme odmicalo Fazlija nam nije dao da odemo sve je govorio de sad ćemo ručak, pa desert pa ovo pa ono i sve tako gotovo do večere. I dan danas pamtim taj jako slučajan susret u nekom drugom gradu i mjestu s našim dobrim Fazlijom koji je uvijek važio za dobrog porodičnog čovjeka ali i dobrog domaćina.

Fazliju nisam dugo vidjeo a danas sam nažalost saznao da nas je prerano  napustio dobar čovjek,prijatelj,drug,otac,suprug i djed.

No to je život I prirodnim okolnostima čovjek se rađa i dolazi i odlazi na ovaj svijet I s njega. Čovjek na svijet dolazi plakajući bez ičega dok se drugi raduju  I slave njegov dolazak, zatim nakon izvjesnog vremena i životnog vijeka čovjek neprimjetno u tišini odlazi kao smiren,ostvaren i nasmijan I ponovo bez ičega ali ovaj put za sobom ostavlja puno toga najveće blago svijeta, a to je porodica, dok upravo svi drugi plaču I tuguju. Cijeli ovaj prirodni ciklus zove se život kazao bi jedan pjesnik.

I na kraju kada se zagledam u nebo, zastanem i utješim se jer vjerujem da moj prijatelj Fazlija sada je na nekom boljem mjestu gdje vjerovatno njegov pogled prodire daleko preko nekog najljepšeg i puno šireg otvorenog mora puno ljepših boja koje kao odsjaj onako plavo tirkiznim bojama padaju sa visina neba u to duboko prekrasno more života.

Puno ljepšeg otvorenog mora i neba od onog kojem smo se zajedno divili u Zaostrogu to ljeto neke godine…”

Građani Brčko distrikta Muhameda Fazlića zvanog Fazlija pamtit će po dobrom on će uvijek ostati upamćen među građanima i kolegama kao čestit i odan policajac, vedrog duha i iznimnog autoriteta.

Dženaza će biti obavljena 24.8. (srijeda) u 16:45 sati na gradskom mezarju Ivici u Brčkom.

Neka mu je vječni rahmet!

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version