Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Govor Nj.V. šeika Tamima bin Hamad Al-Thanija emira Države Katar na otvorenju 6. Samita vođa država i članova vlada zemalja izvoznica gasa (GECF – Gas Exporting Countries Forum)

0

Nakon što je svima poželio toplu dobrodošlicu, Nj.V. katarski Emir je održao govor iz kojeg smo izdvojili najvažnije: „Svjedoci smo da se u posljednjih par godina dešavaju velike promjene na energetskom grafikonu.

Nj.V. Šeik Tamima bin Hamad Al-Thani

Prirodni gas postaje sve traženiji jer je najmanje štetan izvor energije među fosilnim gorivima. Zemlje izvoznice su odigrale glavnu ulogu u povećanju doprinosa prirodnog gasa u podržavanju ekonomija i suočavanju s izazovima u očuvanju okoliša, što također doprinosi održivim razvojnim ciljevima. Zbog toga mi zahvaljujemo svima koji su distrubuirali prirodni gas na globalno tržište i time ga održali stabilnim.

GECF – Gas Exporting Countries Forum



Da bi povećao svoju ulogu u gasnoj industriji, Katar radi na razvoju i povećanju produkcijskih kapaciteta
tečnog gasa sa sadašnjih 77 miliona tona godišnje na planiranih 126 miliona tona godišnje do 2027.
godine. Mi ćemo nastaviti podržavati zemlje izvoznice, zaštititi interese potrošača i afirmisati puno i stalno pravo suvereniteta zemalja članica GEFC-a da razvijaju i eksploatišu svoja prirodna blaga.“

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version