Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Naša stranka – Brčko Entitetsko državljanstvo – omča za vratom građanima Brčkog!

0

Entitetsko državljanstvo – omča za vratom građanima Brčkog Legitimno je pravo građana Brčko distrikta BiH zalagati se za jednu naprednu i progresivnu inicijativu, među ostalim koja je i ukidanje “entitetskog državljanstva”.

Koja je sama po sebi ne poznata u pravnopolitičkim kako teorijama tako i praksama savremeno uređenih država a kojim težimo kao društvo. Rješenje – “entitetsko državljanstvo” je utemeljeno u okviru mirovnog sporazuma u Dejtonu 1995.godine a implementirano u Brčkom 2014.godine od strane aktuelne vlasti SNSD-a, SDA I HDZ-a. Uzmemo li činjenicu da je od toga trenutka već prošlo 25 godina i da nas ta rješenja danas sputavaju i guše u daljem napretku i razvoju, čemu tolika nervoza gospodine gradonačelniče Miliću.

Vama koji ste nam u svom ekspozeu obećali privredni razvoj, investicije, multifunkcionalnu dvoranu i niz razvojnih i infrastrukturnih projekata prilikom stupanja na dužnost gradonačelnika Brčko distrikta BiH, a Vaš koalicioni partner Esed Kadrić (SDA) predsjednik Skupštine Distrikta obeća relaksaciju političkih odnosa uređenje zakonodavstva na spram evropskih pravnih regulativa i mnogo šta, toliko zasmeta zahtjev i inicijativa. Sama inicijativa ne podrazumijeva ništa nasilno i nedemokratično gospodine gradonačelniče.

Naprotiv poziv naprednim snagama narodima i građanima (političkim subjektima širom BiH i Brčko distrikta BiH) na široki konsenzus i reviziju Ustava i izmjenu Statuta po unaprijed utvrđenim i demokratskim procedurama za rad prosperiteta i razvoja Brčko distrikta BiH.

Međutim Vi je gospodine gradonačelniče na nož dočekaste, proglasiste antiustavnim i opasnim aktom, vi koji redovno svakog 9.januara u Brčko distriktu BiH brutalno ignorišete – kršite odluke Ustavnog suda BiH a vaši koalicioni partneri SDA I HDZ šutke odobravaju.

Doveli ste Brčko distrikt BiH u stanje elementarne nefunkcionalnosti; pravne, zdravstvene, ekonomske a sve za rad vlastitih pozicija i vama bliskih i nadređenih “autoriteta”. Supervizor za Brčko distrikt BiH, građani, narodi i političke stranke u Brčko distriktu na spram SDA, HDZ i SNSD to uviđaju i polako se bude.

Bit će istrajni, te shodno svim zakonskim i demokratskim predviđenim sredstvima ukazivati na propuste, pokretati inicijative i nuditi rješenja kako bi svim stanovnicima i svoj našoj djeci ostavili svjetliju i izvjesniju budućnost. Ma koliko se to Vama i vašim partnerima ne sviđalo.

 

Gradski odbor Naše stranke Brčko distrikta BiH

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version