Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

MEHMEDALIJA KARAMUJIĆ ipak upitan u poptisanom SPORAZUMU Bošnjaka, hoće li to uzdrmati dogovore!

0

Kako naš portal nezvanično saznaje putem svojih izvora upitno je da li će MEHMEDALIJA KARAMUJIĆ podržati potpisani SPORAZUM sa SDA koji je potpisala STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU zajedno sa strankom SDP.

Naš izvor blizak policijskim službenicima tvrdi da je MEHEMDALIJA KARAMUJIĆ bio izložen neprijatnostima zadnjih par dana kada ga je stranački kolega prijavio policiji sa navodima da je KARAMUJIĆ kupovao glasove na lokalnim izborima.

Naš izvor tvrdi da je prije nekoliko dana došlo do privođenja par ženskih osoba koje su ranije dale iskaz policijskim službenicima da KARAMUJIĆ nije nikada pokušao da kupi glasove već da je udjelio pomoć na javnom mjestu u jednom od ugostiteljskih objekata pred svim radnicima i prisutnim gostima što aludira da se kupovina glasova nikada ne bi odvijala javno da je do toga došlo odnosno pred svjedocima kojima je bila potrebna pomoć a koje su tražile ne samo od političkih subjekata nego i od svih drugih građana.

S obzirom da je KARAMUJIĆ već od ranije poznat po humanim djelima i radu jasno je da se ipak radilo o pomoći u teškoj situaciji.

Međutim kako izvor tvrdi nakon drugog privođenja privedene osobe su bile forsirane da promjene iskaz kako bi nanjele štetu i neistinu Mehmedaliji Karamujiću. S ciljem da nejgov stranački kolega iz SBIH dobije mandat jer je već ranije napraivo dogovor sa SDA da će preuzeti poziciju savjetnika gradonačelnika ukoliko ESED KADRIĆ bude obnašao tu funkciju naglasio je naš sagovornik.

On takođe tvrdi da je plan SDA bio ukoliko KARAMUJIĆ kojim slučajem osvoji mandat da mu se onemogući bilo kakva viša funkcija od zastupničke u SKUPŠTINI BRČKO DISTIRKTA gdje bi nakon iskorištenog glasa KARAMUJIĆA u korist ESEDA KADRIĆA za izbor gradonačelnika Karamujić nakon par dana bio parkiran u hladovinu odnosno u opoziciju.

U ovom slučaju to bi značilo ukoliko MEHEMDALIJA KARAMUJIĆ nije osvojio mandat STRANKA ZA BIH bi ostala na jednom mandatu jer bi njihov stranački kolega pristupio STRANCI DEMOKRATSKE KACIJE SDA gdje je kako naš izvor tvrdi pored pozicije savjetnika gradonačelnika obećao poziciju ŠEFA ODJELJENJA ZA POLJOPRIVREDU svom prijatelju koji dolazi iz VETERINARSKE struke.

No kako god jedno je sigurno a to je da se još uvijek pokušava uticati na osobe da daju lažni iskaz kako bi nanejli štetu MEHMEDALIJI KARAMUJIĆU koji bi u tom slučaju ostao bez svog pošteno osvojenog mandata.

Ovo sve bi možda imalo smisla i logike nakon što smo vidjeli interesantnan komentar na društvenim mrežama koji je napisao upravo sam MEHMEDALIJA KARAMUJIĆ sa svoje oficijalne facebook stranice. Gdje kaže da on nitkome nije ništa obećao niti je bilo šta potpisao kada je u pitanju pomenuti potpisani aktuelni SPORAZUM BOŠNJAKA.

Komentar prenosimo u potpunosti:

MEHMEDALIJA KARAMUJIĆ : Oslabio mi vid tako da nikakav moj potpis ne vidim možda neko vidovit to može vidit iako je sve totalno providno

Sporni komentar na društvenoj mreži FACEBOOK

No večeras se na lokalnim portalima pojavio naslov da je ESED KADRIĆ novi gradonačelnik Brčko distirkta. Naš izvor tvrdi da tu koliko ima istine toliko i nema jer još uvijek nije precizirano sve do kraja a li sutra 22.12.2020 godine biti će održan ponovo sastanak sa svim predstavnicima potencijalne nove većeine iz reda BOŠNJAKA,SRBA, HRVATA i Turske nacionalne manjine ALIJE DENJAGIĆA. Gdje bi se tek tada trebali utvrditi svi detalji sa ostlaim narodima i potvrditi.

Naš izvor tvrdi da je danas došlo do promjene pozicija kod Bošnjaka u potpunsoti tako da su Bošnjaci zahtjevali novu raspodjelu koja izgleda ovako:

GRADONAČELNIK – SDA ESED KADRIĆ
ODJELJENJE ZA URBANIZAM – SDA EDIN ZAIMOVIĆ
ODJELJENJE ZA POLJOPRIVREDU – SDA SEAD ŠADIĆ
ODJELJENJE ZA KOMUNALNE POSLOVE – SBIH MAJAZUDIN VEHABOVIĆ
ODJELJENJE ZA STRUČNE I ADMINISTRATIVNE POSLOVE – SBIH NEDIM HAMZABEGOVIĆ
SAVJETNIK GRADONAČENIKA – SDP ESAD ATIĆ

Naime BAHRIJA RIBIĆ SBIH je zahtjevaon a sastanku mjesto savjetnika gradonačelnika ali mu nisu dali tvrdi naš izvor blizak STRANKI DEMOKRATSKE AKCIJE SDA.

Na pitanje šta je pripalo MEHMEDALIJI KARAMUJIĆU u svoj ovoj priči odgovor je bio, “NIŠTA”osim zastupničke pozicije gdje će ga kasnije parkirati u hladovinu (OPOZICIJU) kako su kazali predstavnici SDA tvrdi naš izvor.

Prema svemu suedeći MEHEMDALIJA KARAMUJIĆ je izigran i ovaj put uzalud što je ukazao povjerenje koje je trebalo da bude u interesu BOŠNJAKA.

Preostaje nam da vidimo šta će se događati sutra na sastanku nove vladajuće većine te hoće li se uopšte tamo pojaviti MEHMEDALIJA KARAMUJIĆ ili će svojim odsustvom poljuljati cjelu ovu priču nove vladajuće većine….

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version