Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

NAROD I PRAVDA: Izvještaj sa predizbornog skupa MZ Rijeke, Brčko distrikt BiH

0
KAMPANJSKI TEKST – IZBORI 15.11.2020, IZAĐI NA IZBORE I GLASAJ, BITNO JE GLASATI, TI BIRAŠ” REDAKCIJA TIMES.BA

Sada moramo razvijati mala i srednja preduzeća. Ona moraju biti osnov privrede Brčko distrikta i Bosne i Hercegovine sa jasnom strategijom”, istakao je Bulčević.

U prostorijama mjesne zajednice Rijeke održan je sastanak političke organizacije Narod i Pravda Brčko distrikt BiH.

Predsjednik mjesnog odbora Rijeke Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, a ujedno i kandidat na listi Advin Čardaklija mještanima ove mjesne zajednice je poručio da ne smiju dozvoliti da im drugi i dalje daju lažna obećanja koja godinama nisu ispunili.

„Mi nećemo obećavati kao što to rade mnogi jer mi imamo jasan cilj da radimo i mijenjamo sve iz temelja”, kazao je Čardaklija.

Nosilac liste političke organizacije Narod i Pravda Brčko distrikta BiH, Damir Bulčević kazao je da se u Brčko distriktu BiH mora razviti privreda na način da se stvaraju kreativna nova radna mjesta koja će privlačiti mlade ljude.

„Sada moramo razvijati mala i srednja preduzeća. Ona moraju biti osnov privrede Brčko distrikta i Bosne i Hercegovine sa jasnom strategijom”, istakao je Bulčević.

Predsjednica Povjereništva Naroda i Pravde, Dženana Kukić ovom prilikom je naglasila da je veoma važno u sistem obrazovanja uvesti predmet Preduzetništvo i razvijati sistem dualnog obrazovanja.

„Na ovaj način mladi ljudi će pored teorije imati i praksu i naravno kada dobiju diplomu znati će da rade posao za koji su se školovali. Prvenstveno će imati iskustvo koje je ključni segmenat na konkursima za posao”, istakla je Kukić.

Prisutnima se također obratio i kandidat na listi Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, Ermin Adžajlić koji  je izrazio nezadovoljstvo  djelovanjem pojedinih političkih partija i ukazao na njihove propuste kada su u pitanju mladi ljudi.

„Jedan ugledani član političke partije koji je zaposlen u JP Putevi Brčko ukrade 10.000 KM i umjesto da se organi stranke ograde od takve osobe i obrate nadležnim institucijama za pomoć, oni takvog omladinca nagrade unapređenjem i daju mu vjetar u leđa da još više krade”, istakao je Adžajlić.

Mještanima mjesne zajednice Rijeke također su se obratili Abdulah Iljazović, Emina Salihović, Mirsad Zahirović, Ramiz Djedović i Mirsad Đapo.

NAPOMENA: Portal “TIMES.BA” u izbornoj predizbornoj kampanji 2020 sprovodi akciju: “KAMPANJSKI TEKST – IZBORI 15.11.2020,
IZAĐI NA IZBORE I GLASAJ, BITNO JE GLASATI, TI BIRAŠ !
TIMES.BA” Radi se o akciji u kojoj mogu učestovati sve političke partije,nezavisni kandidati i nacionalne manjine. Sa ciljem upoznavanja građana Brčko distrikta sa političkim opcijama i programima te kakve ideje nude građanima, Dovoljno je da pošaljete e-mail sa zvanične e-mail adrese. Naše objave u predizbornoj kampanji su besplatne jer mi raidmo u službi slobodnih građana Bosne i Hercegovine.

Pišite na: redakcija@times.ba

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version