Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Da li je hodžica MULA MARX SNSD trojanski konj ?

0

Zašto naciOnanistima treba nametnuto tzv blentitetsko državljanstvo ?

Valjda se još neko sjeća kako je hodžica jesenas divljao po tzv brčanskoj skupštini nakon sukoba sa poslanikom markovićem i sopstvenim priznanjem pred kamerama da je jedan od glavnih organizatora korupcije u glavnom gradu BiH, Brčko Distriktu. Malo se (h)aman zaletio tada pa se onda povukao iz javnosti i poturio koordinatora šadića da u rano proljeće skrene pažnju sa te afere i preko bh zastavica izazove, najvjerovatnije fingirani, sukob sa snsd oličenom u liku tzv gradonačelnika siniše milića.

Kako bi se stvari odvijale kasnije možemo samo da nagađamo, a sve bi to bio početak predizborne kampanje, da se nije desila korona.Od tada, odoše i kadrić i šadić i većina drugih sda i kradeze vrhuške u duboku ilegalu a gotovo totalnu vlast, kao u snu, preuzima milić.

Pored izjava kriznog štaba, glavne odluke, poput aleksandra vučića, u medijima iznosi lično komandant milić. Ne morate to ni da pratite, ako čitate kakve mjere donosi Beograd, tj av. Već za koji dan iste ili slične mjere dolaze u glavni grad BiH preko komandanta milića. Hodžice u to doba nije bilo ni u šubi. Na brčanskom asvaltu nije mu bilo traga, bar javno, već je obilazio sda ‘‘ džemat ‘‘ gdje je širio nove ublehe i širio sreću među ovčicama. Pojavio se u javnosti u momentu kada je korona malo zastala i kada je u izgledu bila podjela tj pljačka para. Potom se opet negdje izgubi kao magarac u magli, sve do danas.

Danas je hodžica osvanuo u medijima, nazvan je grmaljem, nakon divljanja po opštini , mada je daleko od toga. Običan papak i seljober, ako mi dozvolite slobodu mišljenja u demo(N)kratskoj državi BiH.

Zašto baš danas?

NaciOnanistička logistika radi svoje i nije nimalo slučajno što je baš juče uhapšen, SAMO, ćazim dačaj radi korupcije a ako pogledate dokumentarni film o njegovim koruptivnim radnjama možete uočiti i niz drugih političara i kvazinovinara i NVO aktivista koji su još na slobodi. U istom filmu se pominje i esed kadrić, čak daje izjavu kojom odobrava korupciju.

Brčanski mediji su bili prepuni vijesti o tom hapšenju a u sjenci je ostao gaf tzv gradonačelnika siniše milića koji su prenijeli, gotovo isključivo, mediji pretplaćeni na srnu. Ovim drugima nije se svidjela tgematika (h)aman. A ( h)aman je i hodžica sda apartčik zadužen da povremeno bude snsd trojanski konj, ko će ga znati ?

Podsjetimo, u subotu je Platforma za progres, uprkos zabrani, održala svojevrstan performans u Brčko Distriktu i među poznate zahtjeve uvrstila i zahtjev da se ukine nametnuta ucjena koja obavezuje građane glavnog grada da prihvate tzv državljanstvo jednog od blentiteta.

Tzv gradonačelnik glavnog grada BiH reagovao je promptno izjavom za Srnu, kojom optužuje platformu da su kontra dejtonskog sporazuma i bla,bla,bla….

Svjesno je izbjegao činjenicu da je OBAVEZA blentitetskog tzv državljanstva nastala godinama kasnije i nikakve veze nema sa dejtonskim sporazumom. Brčko Distrikt je ustanovljen godinama nakon dejtona. U statutu BD piše da je građanima BD omogućeno da MOGU da imaju blentitetsko tzv državljanstvo a da je obaveza nastala znatno kasnije. Izglasali su je naciOnanistički političari u saradnji sa prodatim tzv a lažnim probosanskim političarima. Zato do danas nema nikakve reakcije od Skupine za Drpanje Para, Stranke Dajdžića i Amidžića, Hajmo Sve Strpajmo, Stranka za Bibce i Hapce a kamoli od naciOnanističkih stranaka tipa Hajmo Drpat Zajedno, Svi Republički Seljoberi, Svi Drpamo Skupa i tako dalje.

Šta je svrha zakona o blentitetskom državljanstvu?

U intervjuu za brčanske novine, siniša milić je naveo da po zakonu tipa zečeve vode voda stanovnik BD koji izgubi tzv blentitetsko državljanstvo automatski gubi i državljanstvo BiH. Dakle, tzv dijasporo zbogom !

Drugo, promptno, i izgleda nepromišljeno, reagovanje siniše milića, stranačkog apartčika, pokazuje nam koliko je banjalučkim vlastima bitno da dijele građane BD po tom osnovu. Već viđena igranka uoči arbitražne odluke za Brčko. Oni se nadaju nekoj novoj ( pominje se 2025) i u tom slučaju da prikažu podatke o tim nametnutim državljanstvima. Dalje se zna, prebrojavanje. Zato nije nimalo slučajno što je državljanstvo jednog bleniteta dugo vremena koštalo 10 puta više od drugog.

Vade se na priču o glasanju. Providno. Radi se samo o dva slova: može ili mora. Pustite one koji žele blentitetsko državljanstvo da MOGU da ga imaju ali onima kojima treba lična karta, pasoš, vozačka… omogućite da NE MORAJU. Vaše politikantske igre i naciOnanističke snove zadržite za stranačke prostotirije ili svoje sobe, pustite narod da živi slobodno, bar što se toga tiče, bagro naciOnanistička.

Piše: G. Saldački

Izvor: Brčanske novine

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version