Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Otvoren je i prvi FIFA Fan Festival u Al Bidda Parku u Kataru u Dohi!

0

Sinoć je uoči prvog FIFA Svjetskog prvenstva na Bliskom istoku i arapskom svijetu, FIFA Fan Festival je službeno otvoren u Al Bidda Parku koji se nalazi u Dohi u Kataru.

Više od 40.000 fanova prisustvovalo je otvaranju, koje je uključivalo DJ setove, vatromet i uzbudljivu izvedbu Malumine himne FIFA Fan Festivala Tukoh Taka.

FIFA Fan Festival će biti otvoren tokom cijelog turnira. Prikazivat će svaku utakmicu FIFA Svjetskog prvenstva uživo na ogromnim ekranima, ugostit će svjetski poznate umjetnike i nuditi niz opcija za hranu i piće. Više informacija i kompletan program dostupni su na FIFA+.

H.E. Hassan Al Thawadi, generalni sekretar, Vrhovni komitet za isporuku i naslijeđe, rekao je: „FIFA Fan Festival predstavlja sve što je jedinstveno, nezaboravno i posebno u vezi s katarskim FIFA Svjetskim prvenstvom. Svakog dana tokom turnira, hiljade navijača iz celog sveta će se okupljati ovde da se sastanu i uživaju u vrhunskom fudbalu – sve u zadivljujućem ambijentu koji predstavlja prelepi Doha Corniche kao pozadinu.”

FIFA Fan Festival Katar Doha

Govoreći tokom događaja, predsjednik FIFA-e, Gianni Infantino, rekao je: „Ovo mjesto će biti srce FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. Ponosni smo što ste ovdje. Svijet je ujedinjen u Dohi za ovo Svjetsko prvenstvo i to je zahvaljujući vama. Ovdje ćete slaviti svake večeri od sada do 18. decembra.”
FIFA Fan Festival će predstavljati:

Prenosi uživo svake utakmice na ogromnim ekranima, s pogledom na futuristički horizont Dohe u pozadini
Koncerti na kojima glume vrhunske svjetske i lokalne muzičke grupe i živi radovi međunarodno priznatih izvođača.

Food Court nudi jedinstvena kulinarska iskustva s domaćom kuhinjom i internacionalnim delicijama
Nogometne utakmice s FIFA legendama i interaktivnim fizičkim i digitalnim igračkim stanicama za navijače svih uzrasta.

FIFA Fan Festival Katar Doha

Navijački kup sa svim 32 kvalifikovane nacije za Katar 2022
Inovativne aktivacije sponzora, kao i zvanična FIFA prodavnica sa licenciranim proizvodima FIFA World Cup.

Da bi pristupili FIFA Fan Festivalu, navijači moraju pokazati svoju Hayya karticu, što je obavezan zahtjev za vlasnike ulaznica za FIFA Svjetsko prvenstvo. Hayya kartica omogućava pristup stadionima – uz važeću kartu – i FIFA Fan Festivalu, kao i besplatan javni prijevoz tokom turnira. Za međunarodne navijače, Hayya kartica također služi kao dozvola za ulazak u Katar tokom turnira.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version