Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Budući BOŠNJAČKI zastupnici u SKUPŠTINI BRČKO DISTRIKTA BIH

0

Prema informacijama koje smo dobili te na osnovu informacija i proračuna 5.180 registrovanih glasova iz inostranstva koristeći D’Hondtov metodu raspodjele mandata dobili smo neke od rezultata.

U nastavku pogledajte buduće zastupnike Skupštine Brčko distrikta BiH.

SDA je sa osvojenih 5.601 glasova dobila 5 mandata koji čine ESED KADRIĆ, SEAD SOFTIĆ, EDIN ZAIMOVIĆ, SENAD OSMANOVIĆ i ADMIR MUJKANOVIĆ. Međutim zbog povećanja praga koji je prethodno iznosio na 3% količnika 1,122.75 SDA je izgubila šesti mandat koji je trebao dobiti ELDAD MRKALJEVIĆ mešutim prema našim informacijama HDZ Brčko distirkta nakon obračuna glasova putem pošte osvaja treći madat koji je SDA izgubila.

Međutim iz igre nije isključen ni ulazak sa jednim mandatom Hrvatskog HSS-a, upravo bi to takođe mogao biti razlog zbog čega je SDA izgubila šesti mandat ELDADA MRKALJEVIĆA.

Na osnovu svega navedenog Stranka za BiH osvojila drugi mandat sa Mehmedalijom Karamujićem kako nezvanično saznajemo. Tako da će predstavnici SBiH biti ZIJAD NIŠIĆ i MEHMEDALIJA KARAMUJIĆ.

SBB je dobio oko 2.478 glasova i time ušao u skupštinu. Zastupnici SBB-a su INA PAMUKČIĆ i ŠEMSO SAKOVIĆ.

Narod i Pravda (NIP) dobili su oko 2.472 glasa te zaradila dva mandata koja nose DAMIR BULČEVIĆ i ABDULAH ILIJAZOVIĆ.

BH BLOK – SDP/NSBIH osvojio je oko 1.594 glasa međutim tu traje velika trka između tri kandidata koja prate jedan drugoga u 6 i 17 glasova razlikete gdje nekima CIK još uvijek nije ispravio svoju tehničku grešku koja bi trebala biti ispravljena u toku današnjeg dana. U pomenutoj utrci za zastupnika u Skupštini su Nusret Kusturica,Esad Atić i Ibrahim Kamenjašević. No prema svemu sudeći trku će presuditi foto finish.

Velika neizvjesnost i veliki izazov je pred svim kandidatima koji će uskoro morati sklopiti vlast sa ostalim narodima Srpske,Hrvatse nacionalne pripadnosti te dvije Nacionalne manjine.

Manjine koje bi prema našim saznanjima trebala ući su Alija Denjagić (Turčin) i Mensur Peljto (Crnogorac).

NAPOMENA: Navedeni rezultati su projekcije na osnovu svih informacija koje posjeduje portal “TIMES.BA” uključujući i
matematičku kalkulaciju na osnovu 5.180 prijavljenih glasača izvan BiH za Brčko distrikt BiH na osnovu
D’Hondtove metode raspodjele mandata. Rezultati kao takvi nepotvrđeni od strane CIK-a
ne znači da su u potpunosti tačni !!!

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version