Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Brčko: Narod i Pravda iznijeli nove podatke o nabavci kiseonika

0

Predstavnici političke organizacije Narod i Pravda Brčko distrikta na današnjoj konferenciji za novinare su istakli da su dobili informacije od „Transparency Internationala” u Bosni i Hercegovini o pet neregistrovanih dobavljača koji vrše isporuke kiseonika zdravstvenim ustanovama u entitetima i Brčko distriktu .

„Prema najnovijim informacijama jedan od tih neregistrovanih ponuđača je dobavljao kiseonik i za Javnu zdravstvenu ustanovu „ Zdravstveni centar Brčko“ te da su tokom ove godine potpisana dva ugovora za nabavku kiseonika sa navedenom firmom“ istakao je Rasim Smajlović politički sekretar NiP-a.

U svjetlu najnovijih informacija, iz Naroda i Pravde su pozvali Inspekciju Brčko distrikta da izvrši inspekcijski nadzor u Javnoj zdrastvenoj ustanovi kako bi se konačno utvrdilo kakav kiseonik se koristi u liječenju pacijenata jer je evidentno da je velika smrtnost kovid pacijenata u Brčkom.

” Mi mislimo da je do povećanja smrtnosti kod kovid pacijenata možda doprinijela i upotreba ovog kiseonika od  dobavljača koji nemaju potrebne dozvole od Agencije za lijekove BiH i zato koristim priliku da pozovem Policiju i  Tužilaštvo Brčko distrikta da se uključe u aferu kiseonik koja se prelila i na područje Brčko distrikta”  istakao je  Smajlović.

Iz ove stranke su danas potvrdili da su u proteklom periodu tražili od JZU Zdravstveni centar Brčko da javnosti  predoče podatke o izvšenim javnim nabavkama za kiseonik i dokaz da su tražili i nabavili isključivo medicinski  kiseonik. Kako je danas rečeno ove podatke iz JZU-a nikad nisu dobili.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version