Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Nakon duže od 16 godina ponovo će se čuti ton iz radioamaterskog kluba T91EPM (Enver Pamukčić) Maoča, Brčko distrikt BiH.

0

Nakon 16 godina, odnosno višegodišnje neaktivnosti Radio kluba T91EPM a sada već E71EPM. Javila se ideja da se naša stvar ponovo pokrene, a to smo i učinili zahvaljujući naporima pojedinaca koji su u tu svrhu žrtvovali svoje vrijeme. Okupili smo se prije više od godinu dana da bismo razmotrli svoje mogućnosti i razvili strategiju. Održali smo samo jedan sastanak, a nedugo zatim krenuli sa aktivnostima.

Bio je to veliki izazov za nas, ali smo korak po korak rješavali svaki problem s kojim smo se susreli. Vremenom su nam se pridružili i ostali članovi, a rezultat svega toga bila je uspješna organizacija.Imali smo mnogo posla, ali nije nam bilo teško jer smo sve činili iz ljubavi prema svom hobiju.

Naš prvi korak bio je preregistracija kluba, a ubrzo smo pronašli način da sebi obezbijedimo prostoriju. Uslijedila je nabavka inventara, instaliranje radio opreme i antenskog sistema, te mnoge druge aktivnosti. Naš primarni cilj je bio da se okupljamo i družimo, ali i da privučemo što više mladih ljudi i djece koje ćemo uključiti u naše aktivnosti. Želja nam je da te mlade ljude sklonimo od loših uticaja ulice i društvenih mreža.

Trud i rad se isplate, pa tako i mi sada imamo uspješnu organizaciju koja će u budućnosti biti na raspolaganju našem društvu.

Također, na otvaranju ćemo ugostiti RK (radio klub) Brčko, RK Gradačac, RK Stjepan Polje, predsjednika ARA-e, predsjednika skupštine ARA-e, kao i goste iz Hrvatske, Orašja i drugih mjesta

Radio klub Enver Pamukčić Maoča/Brčko sa tadašnjim radioamaterskim pozivnim znakom T91EPM a sada vec E71EPM osnovan je u prethodnom nesretnom ratu odnosno u periodu godine 1992-1995.

Tada se ukazala potreba da se radioamateri organizuju i iskoriste u svrhu odbrane slobodne teritorije tadašnje Republike Bosne i Hercegovine, te time angažuje i uključi u aktivnosti radio komunikacije što je rezultiralo uspostavljanjem prvih komunikacija u regionu i šire u trenucima kad profesionalna vrsta komunikacije djelimično ili u potpunosti zakaže.

Shodno tome slobodno možemo reći da su radioamateri ovog kluba i sličnih njemu, svojim doprinosom u teškim vremenima itekako pomogli u odbrani Bosne i Hercegovine uspostavljenjem komunikacija odnosno žive radio veze.

Svečano otvaranje radioamaterskog kluba E71EPM predvišeno je danas 20.06.20 u 15:00 časova u prostorijama Doma Kulture, u mjestu Maoča, Brčko distirkt Bosne i Hercegovine.

Za portal TIMES.BA predsjednik kluba E71EPM, ALEN KARAMUJIĆ

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version