Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Novi masovni protesti u Beogradu: Protiv poticanja nasilja u javnom prostoru

0

Poslije dva masovna protesta prošlih sedmica, potaknutih dvjema masovnim pucnjavama u kojima je ubijeno 18, a ranjeno 20 osoba, proeuropska opozocija u Srbiji i večeras je organizirala veliki građanski skup protiv poticanja i toleriranja nasilja u javnom prostoru.

Kako prenose tamošnji mediji na desetine hiljade građana je okupljeno zbog čega je tamo zaustavljen saobraćaj. Poslanik pokreta “Ne davimo Beograd” Radomir Lazović izjavio je danas na protestu da će učesnici u koloni večeras preći preko mosta Gazela, i zatim napraviti krug preko Brankovog mosta.

Okupljeni građani uzvikivali su “Vučiću, ostavka!”. Također, podizanjem zastava Srbije okupljeni građani bili su složni u želji da se smjene šef BIA-e Aleksandar Vulin i ministar policije Bratislav Gašić.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić poručila opozicija pak da neće biti “tehničkih vlada” i smjene vlasti na ulici, niti “nasilnog gašenja” medija u Srbiji, a val protesta u zemlji dovela je u vezu s “inozemnim službama”.

Brnabić je ocijenila da su u sve što je uslijedilo nakon dva masovna ubistva u Srbiji direktno umiješane “strane službe”.

“Ovo što se događa je direktno maslo stranih službi i direktna destabilizacija Republike Srbije”, rekla je zastupnicima Brnabić. Sjednicu parlamenta napustio je dio proeuropske opozicije koja podržava građanski bunt.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version