Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Kako je SDA u Brčkom glasala SUZDRŽANO i oborila REZOLUCIJU O SREBRENICI godine 2015!

0

Danas je aktuelna tema kako zastupnici STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE-SDA u PREDSTAVNIČKOM DOMU PARLAMENTA BIH nisu znali da su glasali za uklanjanje naziva ulica nazvanim po fašistima,nacistima i četnicima kao što su DRAŽA MIHAJLOVIĆ,MUSTAFA BUSULADŽIĆ,HUSEIN ĐOZO itd.

Iako je vrlo jasno i precizno DAMIR ARNAUT (NAŠA STRANKA) kazao da je materijal bio dostupan na njihovim stolovima par dana prije glasnaja pa je čak bio dostupan i online.

Safet Softić (SDA) uputio je izvinjenje pripadnicima Islamske zajednice, jer kako on navodi nikad ne bih glasao da je znao.

Nakon izjave SOFTIĆA oglasio se i ARNAUT koji je izjavio sledeće:

“Nemoguće da su pročitali tekst (kažu tekst im dobar), a nisu obrazloženje, jer se tekst doslovno referira na nazive u obrazloženju. Niko od 8? Ni na komisiji čiji je Softić član, a Čolo predsjedavajuća. Samo je pitanje zašto radikalan zaokret”, napisao je Arnaut.

No i za očekivati je ovakvo ponašanje kadrova STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE SDA. Predpostavljamo da je ovo samo pokušaj izbjegavanja javnog linča SDA glasača.

No da SDA to nije uradila slučajno a ni prvi put dokazuje nam i činjenica iz godine 2015 kada je SDA u Brčko distriktu na zasjedanju SKUPŠTINE BD BiH glasala SUZDRŽANO na inicjiativu SDP-a na REZOLUCIJU O SREBRENICI.

O tome je takođe pisao i FAKTOR što se može vidjeti i u prilogu.

https://faktor.ba/vijest/brcko-distrikt-nije-usvojena-rezolucija-o-genocidu-u-srebrenici-193613

Interesantno je da je i u tom periodu predsjednik SDA u Brčkom bio ESED KADRIĆ koji danas obnađa funkciju GRADONAČELNIKA BRČKO DISTIRKTA BIH.

Podsjećamo da se oglasila i Američka ambasada sa porukom Bez odlaganja promijeniti nazive ulica po zločincima i fašistima u BiH!

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version