Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Kako je muž sredio da prva “dama” majevičke visoravni dobije oskara za najbolju režiju i glumu u Holliwood-u Brčko distrikta BiH

0

Akademija za dodjelu nagrade oskara Brčko distrikta BiH ovih dana pogođena je nizom kritika ali i pohvala zbog velike afere povodom dugometražnog strastvenog psihološkog trilera filma pod nazivom “MAOČKI PASTUH 3” koji je snimljen nakon velikog neuspjeha kultnih filmova “BRČANSKE HRALJE”, “RUKE NA LEĐIMA” i “ŠETAČ”.

Sve se realizovalo u produkciji distribucijske kuće “ARIZONA DELTA PRODUCTION” nakon što je glavni glumac,režiser ali i producent tog filma odnosno i direktor produkcijske kuće najavio mogući odlazak u penziju u kasnom klimaksu iako se šuška da će ga “SISTEM” malverzacija odvesti pred lice pravde ali on se još ne da pa je posvetio ovaj vakum vremena pisajući knjige.

No do pravde će doći uskoro možda i do prvog brčanskog ozbiljnijeg snijega pred novu godinu ili tik posle njega jer veliki strah vlada među tužibabama. Navodno ono što je strah i trepet u nadrealistima bio “ŠAHBAZ” u Brčko distriktu je “BRKO” ali ponvaljamo opet bio” kao prošlo veijme a ne sadašnjost!

No pravi skandal je nastupio kada je Oskar dodijeljen za film “MAOČKI PASTUH 3” jer je prema saznanjima inostranih medija iz centra Brčkog glavni glumac i režiser istog filma, na dan dodjele oskara za režisera podmetnuo svoju suprugu odnosno naveo je kao režisera što je izazvalo kritike ali i ovacije i laskanja poznastih komentatora.

Njena objava na osvrt pisanja Njujork Times-a laskatorima koji pate od sindroma straha od gubitka budžetske egzistencije i pomoći izazvala je veliki haos odnosno vraćanje fokusa na sinopsis filma “MAOČKI PASTUH 3”. Ovaj potez po mišljenju mnogih brčaka izazvao je njen sopstveni auto gol. No iako je lažna redateljica imala podršku pretplatnika “BUDŽETFLIX-a” ona se ipak žalila prijateljici da to nije dovoljno jer na njih i njihove konmentare kao i lajkove ona već računa, jer im je većini njen muž sredio radna mjesta kao i za njihove porodice. Ima tu raznih direktora,efendija,kompozitora, kumova, kahvedžija i sl.

No ona ipak pati od toga što joj niko ne lajka i ne podržava njen rad od pretplatnika brčanske filmske online platforme “BIRO MAX ADRIA” odnosno platforme iz realnog filmskog sektora. Čak što više smetaju joj komentari ovih pretplatnika pa je angažirala svog domara, iako je taj domar po profesiji kurir SDHA POŠTE kog je podMitila s brodom da prijeti svima onima koji komentarišu ovu jaku ženu. Kurir iz SDHA pošte kog je podMitila napisao je kako će doći vakat da se pakuje onima koji kritikuju i komentarišu ovu jednu jaku ženu i koji žele da joj rasture porodicu. Mnogi su ocjenili ove izjave tipa kao “Pa nije ga niko tjerao da glumi u filmovima za odrasle sa drugim odnosno tuđim ženama”.

No kako smo uspjeli saznati osoba kog je prva dama podMitila vjerovatno je mislila na pakovanje ambalaža u fabrici vode Maja kao radnih mjesta, a na jednu jaku ženu jer navodno na bendž pressu može da podigne puno veću težinu za razliku od svoga muža koji nema vremena za to od posla odnosno ugovaranja priprema za snimanje novih filmova za odrasle.

Prva dama Majevice odnosno majevičke visoravni iako živi u njenom podnožju, ipak nije mogla proći neopaženo da pored auto gola pokaže i svoje pravo lice te da sama u fokus stavi da je ipak njen muž bio i glumac i režiser u pravoj verziji te je nazvala urednike “JU-KCEM”. Također je pokazala svoje pravo lice kao tradicionalni ponos iz krajeva iz kojih dolazi. Očigledno je da dolazi iz krajeva sa iste nadmorske visine kao što je naša prelijepa planina Majevica.

Zbog visoke nadmorske visine ona je navikla na pritisak tako da joj krvna kompresija i ne predstavlja toliki problem. Mnogi su pričali da je ljubomorna na muža jer on uvijek dobije prave uloge te kako je u zadnje vrijeme trasom puta kritika ona preparcijalizacijama filmova zadužena samo za one prljave poslove. Nije ona toliko ljubomorna kako se svima čini jer ona poznaje tajne starih majstora odnosno svog muža ali jedno im je zajedničko, a to je da mnogo vole lovu i da misle da je u “ŠOLDIMA SVE”.

Ona je prije nekoliko mjeseci u Magazinu “POPS” koji je povučen i zatvoren zbog bankrota objasnila tajne svoga muža te svrhu mistične deke “KONJARE” koju njen muž uvijek nosi sa sobom u akciju na snimanje.

Nije to bilo kakvo ćebe kazala je, i to ćebe ima svoju priču. Naime zbog problema nervne prirode njenog muža i žvakaćih guma koje guta umjesto da žvače on ima problema s uzbuđenjima jer je non stop uzbuđen tako da krv umjesto da ide u donje ekstremitete ode izravno u gornje, prilikom čega nastane glavobolja dan kasnije. To je upravo ključni momenat kada svoju ulogu preuzima deka “KONJARA”. Tanko debela dekica napravljena od materijala koji možete zimi naći u rupici svoga pupka, iako neki isti materijal skupljaju kako bi napravili sebi jastuk, satkana je s ciljem zaštite kože od hladnoće. Pretežno zbog prevencije vlažnosti zraka koja bi dovela do raspada sadržaja iz pupka same deke u nju se dodaje odnosno stavlja malo suhe slame (sjena), kako bi zadržala suhoću i preventivno zaštitila deku i njen sadržaj od raspadanja .

No junak ove priče odnosno glavni glumac pronašao je unikatno rješenje te spojio ugodno s korisnim. U tim trenutcima slabosti dok se partner odnosno glumica nalazi pred njim onako spremna, zbog problema s potencijom on se ogrne u deku “KONJARU” i nakon desetak sekundi suha slama dolazi do izražaja i ima glavnu ulogu jer počinje da bocka njegovo vlažno tijelo prekriveno nervoznim znojem. Upravo to bockanje slame pod dekom “KONJAROM” izaziva mu stimulans kakvo ni “CIALIS” ne može da izazove.

U tom trenutku mu pada mrak na oči pa zaboravlja gdje se nalazi i skim se nalazi a cilj je samo jedan. No jedni kažu da se jedino može vratiti u realno stanje ako mu telefon zazvoni ali pod uslovom da na displeju piše “PREDSJEDNIK” tada pored onih stvari pada sve u vodu. U tom trenutku kada se na displeju pojavi PREDSJEDNIK ni deka “KONJARA” ne pomaže. Tako da mu je predsjednik prošli put na snimanju prethodnog filma telefonom rekao “ne vadi ga iz gaća dok kampanja ne prođe

Kasnije zbog problema sa snimanjem jer nije bilo motivacije kamermana, on je žurno otišao kući što bi narod rekao kao “opuren” jer je morao skakutati po sobi za snimanje u gaćicama jer ga je najurio glumac iz sasvim nekog drugog filma. Tada je ovaj shvatio da je on ustvari pogriešio i promašio kompletan studio te otišao na neku drugu lokaciju umjesto svoje ali to kasnije nije pretstavljalo problem jer ga je podMitio bivšim šefom odjeljenja koje sklon molarajskom biznisu.

No bilo kako bilo uzalud svemu akademija je ipak sve to zataškala pod uslovom da zbog tog skandala s fulanjem studija i lokacije snimanja on mora postaviti svoju suprugu za glavnog redatelja kako bi ona počistila sav taj nered kako narod ne bi pričao i upirao prstom u njih. No narodu se nije rodio onaj ko mu je ugodio te ne može niko začepiti usta kada je prava istina u pitanju ni sa 5 vagona para i obećanih radnih radnih mjesta na jaslama građana odnosno budžeta distrikta.

No glavnom akteru neće biti problem ni mješati supruzi kada na jesen bude sezona pravljena pekmeza od šljiva jer na šljive je već navikao te postao imun nakon snimanja prethodnog filma.

No s obzirom na to da deka “KONJARA” stvarnog aktera dovodi u delirijum njegova supruga je kazala kako će u sljedećem filmu koji bi se trebao snimati koristiti nešto drugo za stimulans. Naime s obzirom da su oni veliki bošnjaci po narodnosti ali i još veći muslimani pošto je poznato da u jednom djelu bošnjaka je zabranjen djeda mraz za Božić i Novu godinu. Ona je najavila preko svog PR menadžera da će za Bajram umjesto djeda mraza biti “Hadži djed” inače njen stvarni poslovni direktor i sponzor koji ju je zaposlio te kako će “Hadži djed” donijeti neki “ŠAMPON” koji se pije a da nije “head and shoulders” za kosu. Naime taj šampon ima dosta blaži utjecaj od deke konjare te smatraju da će to biti pravo rješenje za snimanje novog filma u kom glavni glumac ne bi trebao ponovo promašiti lokaciju snimanja, te da neće biti u zabludi da je na snimanju filma “RAZJARENI BIK”, ona se nada na tom snimanju da će on zaista popiti taj šampon a ne utrljati ga na svoju kožu svog zmijskog tijela.

Kasnije smo saznali da je njen muž ipak morao akademiju potplatiti odnosno podMititi kako bi upravo ona osvojila oskara za režiju i organizaciju produkcije ovog filma.

Redateljica ujedno i prva dama Majevičke visoravni nije nam htjela odati tajnu naziva novog predstojećeg filma te je kazala da ćemo svi biti iznenađeni. Ali pretplatnici filmske online platforme pod nazivom “BIRO MAX ADRIA” šuškaju kako bi se sljedeći film trebao ustvari zvati “ČUVAJTE SVOJE SUPRUGE ETO GA NA VRATIMA”

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version