Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Damir Bulčević (NiP) najavio kraj ugvorima o djelu u Brčko distirktu BiH!?

0

Damir Bulčević Predsjednik političke stranke Narod i pravda sudeći po njegovoim najavama na društvenoj mreži “FACEBOOK” najavio je kraj ere ugovorima o djelu u Brčko distriktu BiH.

Bulčević objašnjava da su upraov ti isti ugovori o djelu štetni po građane Brčko distrikta BiH može se zaključiti iz njegove objave. On dodaje ono što je takođe vrlo znano u Brčko distirktu BiH da osobe koje su angažovane na ovaj način ugovora o djelu nemaju plaćeno penziono i zdravstveno osiguranje, te kako neki pojedinci tako rade čak i do 17 godina već.

U nastavku pročitajte saopštenje Predsjednika Naroda i Pravde Brčko distrikta gospodina Damira Bulčevića:

Imam potrebu da vas obavijestim o mom stavu kada su u pitanju ugovori od djelu, ugovori o privremenim i povremenim poslovima itd. Napisao je Damir Bulčević na društvenoj mreži FACBOOK.

Smatram da zloupotreba ovakvih ugovora nije nikako dobra. Osobe koje su angažovane na ovaj način nemaju plaćeno penziono i zdravstveno, neki od njih tako rade i 17 godina.

Maksimalno ću se zalagati da svi potrebni radnici posebno u javnom sektoru imaju obezbijeđena sva prava i obaveze, te da budu angažovani na određeno vrijeme ili za stalno!

Znam da su vas prethodni stranački moćnici tjerali da ih tapšete po leđima i pišete komentare za njih po socijalnim mrežama, vrlo često i protiv mene.

Pošto i sada ti isti čelnici bivšeg, lošeg režima šire neistine da ćete svi na ulicu i da će Damir sa svima raskinuti ugovore. Želim vam reći da mi svima vama želimo dobro i bolje nego oni, da tamo gdje nije bilo zloupotreba ugovora neće doći do otpuštanja bilo koga, ali isto tako s vremenom vaš radno pravni status se mora poraviti i mora se smanjiti broj ovakvih angažovanja bez bilo kakve potrebe. Znamo da sada u sistemu ima osoba koje su agažovane ovakvim ugovorima, a sjede kod kuće i pišu komentare za egocentrične stranačke moćnike, oni će morati početi raditi i zarađivati pošteno svoju platu!

Cilj nam je da svaki radnik u Brčko distriktu BiH ima jednaka prava, platu u skladu sa svojim kompetencijama i složenosti radnog mjesta!

P.s. Ekipu Narod i Pravda Brčko nikad nećete morati tapšati po leđima. Mi vam stojimo na raspolaganju 24/7 za bolju budućnost svih nas!

Imam potrebu da vas obavijestim o mom stavu kada su u pitanju ugovori od djelu, ugovori o privremenim i povremenim…

Posted by Damir Bulcevic on Sunday, March 19, 2023

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version