Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Sutra odluka CENTRALE o sudbini Brčanskog SDP-a!

0

Dana 20.01.2021 godine trebao bi biti održan sastanak predsjedništva SOCIJAL DEMOKRATSKE PARTIJE SDP BIH. Sastanak će biti održan preko aplikacije “ZOOM” a jedna o tački dnevnog reda biti će razmatranje zaključka člana predjsedništva SDP-a BiH Jasmina Imamovića koji je nedavno sa delegacijom održao brifing odnosno sastanak u Brčkom tačnije u OSDP Brčko distirkt BiH.

Kontaktirali smo centralu SDP BIH u Sarajevu i oni su potvrdili prethodne navode. Pitali smo ih da li je zaključak bio pozitivan na činjenicu da je SDP u Brčkom sklopio vlast sa jednonacionalnim strankama kao što su SDA gdje je SDA zastupala SDP u pregovorima formiranja vlasti.

Iz centrale SDP-a kazali su nam da između ostalog u zaključku jasno stoji da SDP BiH nije vezana za SPORAZUM koji je potpisoa ESAD ATIĆ predsjednik OSDP Brčko sa SDA,SBIH I TURSKOM NACIONALNOM MANJINOM ALIJOM DENJAGIĆEM.

U centrali i dalje tvrde da to nije stav SDP-a BiH te da su još od ranije odluke predsjednisštva poznate u kojima NERMIN NIKŠIĆ predsjednik SDP-a BiH jasno saopštava da nema koaliranja niti sklapanja vlasti sa jednonacionalnim strankama kao što su SDA i HDZ kada je SDP u pitanju.

Kakva če odluka stupiti na snagu i kakvu će sudbinu donijeti Brčasnksom SDP-u te kako će i dali će to uticati na novu VLADU BRČKO DISTIRKTA vidjet ćemo sutra nakon sastanka predsjedništva SDP-a BiH.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version