Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

NS BRČKO: Čudne stvari pri brojanju glasova u Brčkom

0

Danas je u Brčkom objavljeno da pri unosu podataka u softver CIKA sa pojedinih biračkih mjesta, došlo do greške u brojanju glasova. Ne možemo da vjerujemo da na današnjem vremenu dotle smo onevještili da više niti brojati ne znamo.

Koga je LIK ustvari imenovala u Biračke odbore, pitanja koja se nameću i stvaraju sumnju i nepovjerenje u proces brojanja glasova u Brčko distriktu BiH. Matematičke nelogičnosti koje su poslane u izvještajima su stvar nevjerice i sumnje u namještanje rezultata i prekrajanje volje birača.

Mnogi politički subjekti i pojedini kandidati su negodovali, i oglasili se povodom ne razumnih situacija pri brojanju glasova i najavljenog ponavljanja brojanja, te pozvali međunarodne institucijama i Supervizora za Brčko da reaguje, uključi se u proces verifikacije izbornih rezultata i demokratske volje građana Brčko distrikta BiH.

Ovakvo stanje može dodatno povećati tenzije između političkih subjekata koji se pun mjesec dana bili u kampanji i uznemiriti građane. S toga zahtijevamo da se čim prije na pošten i transparentan način završi brojanje, proglase rezultati i konstituiše Skupština Brčko distrikta BIH.

Gradski odbor Naše stranke Brčko distrikta BiH.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version