Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

KAKO NESPOSOBNA BRČANSKA VLAST TROŠI JAVNA SREDSTVA GRAĐANA

0

Vlast Brčko distrikta BiH na reprezentaciju potrošila je  9.935.856 KM, troškovi vozikanja sa 340 automobila Vlade koji pređu godišnje oko 3 miliona kilometara građane košta 2.800.000KM. Za usluge medija oko 700.000 KM godišnje ili oko 12.444.854 za period od 20 godina. Samo za ove troškove izdvojeno je proteklih 20 godina oko 77 miliona KM. Za ta sredstva moglo se obezbijediti nekoliko hiljada radnih mjesta.

Vlastodršci su pojeli i potrošili milionska sredstva građana za svoj raskošni život. Kada bi se ovim troškovima dodali grantovi koje su pojedinci dobili iz budžeta za svoje i firme svojih ortaka i članova porodice, kao i prihode koje su njihove firme ostvarile za usluge Vladi, da su ta sredstva utrošena u razvoj privrede u Brčkom ne bi bilo nezaposlenih radnika.

Nadamo se da je svakom građaninu jasno zašto oni svake izborne godine slatkorječivo vam pričaju o principima, o javnom interesu, o brizi za građane, za boračku populaciju i njihove porodice,  da se žrtvuju za građane, a u suštini oni nisu sposobni da obezbijede prosperitet Distirkta, bolji standard stanovnika, bolje uslove za kvalitetno obrazovanje i učenje za dostojan život stanovnika Distrikta. Oni naprosto lažu.

Zato pred izbore vas mole, kleče, neki čak i plaču, plaćaju i prose od vas glasove i mandate, ili kako naš narod kaže, farbaju vas i kada su za skupštinskom govornicom i na skupovima. Neki farbaju čak i puteve. Oni su izgubili svaki legitimitet i pravo da se bave ozbiljnim privrednim, kulturnim i javnim poslovima. Oni su se toliko uvaljali u blato kriminala, korupcije i rada isključivo za sebe.

Davanjem povjerenja njima na sljedećim izborima vi ste dobrovoljno donijeli odluku za siromaštvo, za to da vam djeca bježe trbuhom za kruhom po bijelom svijetu. Vas će čekati bolnice bez ljekara i opreme, skupi starački domovi i to ako vam djeca iz tuđine pošalju novac za te potrebe. Umjesto da starost provodite sa djecom i unucima u porodičnoj harmoniji i sreći, da se radujete njihovom rastu, školovanju, maturskim večerima vi ćete željeti da ih vidite, a kada vas posjete pitanje je hoćete li se moći s njima sporazumjeti, jer ona uče neke druge, a ne svoj jezik.

Za aktuelne probleme i sumorno stanje, kao i za ono još teže, koje vas tek očekuje, krivi su oni koje ste vi izabrali, to jest aktualna vlast Distrikta.

Građani pokažite vaš prkos i ponos i recite im odlučno NE na predstojećim izborima. Dosta je bilo lopovluka, laži, prevara, nepotizma i nesposobnosti. Vrijeme je da konačno polože račun narodu za sav vaš lopovluk, za koji će, prije ili kasnije, i krivično odgovarati.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version