Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Usvojenim izmjenama Zakona sada zahtjev za razrješenjem direktora škola može podnijeti i šef resornog odjeljenja Vlade

0

Izmjene i dopune Zakona  o obazovanju u Distriktu, po hitnom postupku, kao i izmjene i dopune Zakona o eksproprijaciji nekretnina, kroz prvo čitanje, tokom današnjeg zasjedanja, prihvatio je brčanski Parlament. Što se tiče Zakona o obrazovanju usvojenim izmjenama sada zahtjev za razriješenje direktora ili pomoćnika direktora u ovdašnjim školama može podnijeti i šef resornog odjeljenja brčanske Vlade.

“Dosada je Zahjev za razriješenje direktora ili njegovog pomoćnika moga biti provođen samo ukoliko ga pokrene Školski odbor, ili ukoliko je on podnesen kao lični zahtjev. Sada smo to ujednačili, omogućivši i šefu Odjeljenja za obrazovanje u brčanskoj Vladi, da može na njegov zahtjev biti razriješen dužnosti direktor, odnosno njegov pomoćnik u ovdašnjim školama“, rekao je u ime predlagača zastupnik PDP-a u Skupštini Distrikta, Siniša Golić.

Golić je dodao da se to, kao potez,  čini sasvim logičnim, imajući u vidu i sam značaj pozicije šefa odjeljenja. Pored ovoga Parlament je današnjim puštanjem u proceduru prvog čitanja izmjena i dopuna Zakona o esproprijaciji nekretnina, omogućio da se rečeno vrši dinamičnije kako bi se,m kroz usvajanje Regulacionih planova, uspješnije relaliozovali javni interesi posebno u segmetu infrastrukturnih projekata odnosno, realizacije kapitalnog budžeta u Distriktu. Prije drugog čitanja odnosno konačnog usvajanja izmjena pomenutog zakona, usvojeno je danas, biće provedena i javna-stručna rasprava, o svim pozitivnim ili eventualno negativnim posljedicama poemenuti inzmena zakona.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version