Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Pogledajte kako je policija odvela Fikreta Abdića, ispratile ga pristalice!

0

Policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili su danas načelnika Općine Velika Kladuša Fikreta Abdića, osuđenog ratnog zločinca. Veliki broj građana okupio se ispred zgrade Općine kako bi mu pružilo podršku.

U trenutku kada su ga pripadnici FUP-a izvodili iz zgrade kako bi ga prevezli u Bihać, pristalice su uzvikivale “Babo, babo” i “Živio babo” te “Sutra nazad, nemoj da dolazimo u Sarajevo”.

Kako je iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona saopćeno, Abdić je uhapšen u okviru akcije “Mreža” uz još pet osoba. Osumnjičenima se stavlja na teret sumnja da su počinili više produženih krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i povrede ravnopravnosti u obavljanju privredne djelatnosti.

Današnja akcija je rezultat višemjesečne istrage Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona koja se vodi protiv sedam fizičkih i jednog pravnog lica, gdje se osumnjičenima stavlja na teret sumnja da su počinili više produženih krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i povrede ravnopravnosti u obavljanju privredne djelatnosti – saopćilo je Tužilaštvo USK. Tužilaštvo vodi istragu o krivičnim djelima počinjenim od 2016. godine do danas, koja se odnose na radnje općinskog načelnika, državnih službenika zaposlenih u Općini Velika Kladuša i odgovornog lica u osumnjičenom pravnom licu u postupcima javnih nabavki u kojima je Općina Velika Kladuša ugovorni organ. – U ovim postupcima je osumnjičeno pravno lice kontinuirano dovođeno u povoljniji položaj u odnosu na druga pravna lica. Osumnjičeni su izbjegavali provođenje otvorenog postupka javnih nabavki i suprotno Zakonu o javnim nabavkama BiH, primjenom direktnog sporazuma birali isključivo osumnjičeno pravno lice kao izvršioca usluga. Ovako provedene javne nabavke su potom plaćane iz Budžeta Općine Velika Kladuša – navodi se u saopćenju.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version