Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Samcima u Holandiji preporučili da nađu “prijatelja za seks” tokom karantina

0

Ove sedmice u Holandiji su samcima koji su su se osjećali usamljeno u tokom pandemije koronavirusa i karantina savjetovali da pronađu “prijatelja za seks”.

Nacionalni institut za javno zdravlje i okoliš (RIVM) objavio je ovaj novi službeni savjet za Holanđane koji su samci 14. maja obrazlažući kako “ima smisla da kao pojedinac želite imati i fizički kontakt”.

Prema RIVM-ovim smjernicama, ako poduzmete odgovarajuće mjere, ne bi trebao postojati problem naći se s nekim ko ima iste potrebe. Ono na što bi trebalo obratiti pažnju jeste da su obje strane bile izolirane i da nisu bile izložene koronavirusom.

“Razgovarajte o tome kako je najbolje da to učinite. Na primjer, upoznajte se s osobom da biste imali fizički ili seksualni kontakt (na primjer seksualni prijatelj ili kolega) pod uslovom da niste bolesni. Razgovarajte s koliko osoba ste u kontaktu jer što ste s većim brojem ljudi u kontaktu to je veća šansa za širenje koronavirusa”, piše u dokumentu.

Ovaj skup novih preporuka dobre su vijesti za sve seksualno frustriraniju populaciju. Preliminarni podaci trenutnog istraživanja Instituta Kinsey sugerišu da život bez seksa tokom pandemije može utjecati i na naše cjelokupno fizičko i psihičko zdravlje, uključujući visok krvni pritisak, visok nivo stresa, a možda čak i povećanje rizika od raka prostate za muškarce ako ne ejakuliraju dovoljno često.

No, RIVM savjetuje da ne stupate u seksualne odnose s vašim partnerom ukoliko je izoliran zbog sumnje da je pozitivan na koronavirus, te podsjećaju kako je seks na daljinu još uvijek moguć.

Izvor: Klix.ba

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version