Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Jordan kroz suze objasnio kako je teško biti vođa: Gubitnici će reći da sam tiranin

0

Govor Michaela Jordana u popularnom dokumentarcu Posljednji ples nakon postavljenog pitanja “Koliko je zahtjevno biti vođa?” postao je viralan na društvenim mrežama.

Jordan je monologom za samo dvije minute oduševio svijet, a onda je na kraju očiju punih suza zatražio da se snimanje prekine.

“Da biste bili pobjednik, morate platiti cijenu. Da biste bili vođa, morate platiti cijenu. Vukao sam ljude kada oni nisu htjeli da ih se vuče. Izazivao sam ljude kada im se nije dalo da ih iko izaziva. I zaslužio sam pravo da to radim jer saigrači koji su došli nakon mene nisu pretrpjeli sve što sam ja pretrpio. Kada bi se neko pridružio ekipi, dolazio je na nivo na koji sam ja igrao. I nisam pristajao ni na što manje od toga. Ukoliko to znači da sam morao nagaziti nekoga, to sam i radio. Pitajte bilo koga od mojih saigrača. Svi će vam reći isto o Michaelu Jordanu – nikada od mene nije tražio ono što i sam nije je*eno radio”, rekao je Jordan pa dodao:

“Nakon što ljudi vide ovo reći će: ‘Pa on nije bio dobar tip, nego tiranin.’ Tako će reći oni koji nisu ništa osvojili. Želio sam pobijediti, ali sam želio da pobijede i oni oko mene te da tako budu dio priče. Ja ne moram raditi ovo. Radim to samo zato što je to ono što ja jesam. Tako igram igru. To je bio moj mentalitet. I ako ne želite igrati tako, nemojte igrati… Rez!”

Podsjetimo, u dokumentarnom serijalu ESPN-a Posljednji ples govori se o legendarnoj ekipi Chicago Bullsa i Jordanovoj karijeri.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version