Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Vlasnik Udinesea o Bundesligi: Počeli su na najgori mogući način, šta će biti kasnije?

0

Vlasnik Udinesea Giampaolo Pozzo rekao je kako se Bundesliga nastavila na najgori mogući način nakon što se osam igrača povrijedilo u 26. kolu.

Bundesliga je postala prva velika evropska nogometna liga koja se nastavila nakon prekida izazvanog koronavirusom. Pozzo smatra kako se nogometaši nisu trebali tako rano vratiti na teren.

“Počeli su na najgori mogući način, bez obzira na to što se to predstavlja kao uspjeh. Ono što se očekivalo po pitanju povreda se i dogodilo. Bilo je osam povreda u prvih šest utakmica. To je dokaz da morate platiti cijenu ako se ne pripremite kako treba. Ovo je sve samo sa jednom utakmicom sedmično, a šta će biti kada budu dvije? Bit će potrebno 30 igrača po ekipi samo da se završi sezona”, smatra Pozzo.

Pozzo je kritikovao i Seriju A nakon što je 13. juni postavljen kao okvirni datum nastavka prvenstva.

“Žao mi je ako je došlo do nesporazuma. Uvijek smo imali međusobno uvažavanje s ligom. To ne znači da mi ne želimo igrati, ali se ne slažemo da je 13. juni dobar datum za povratak. Mislim da je to uvreda za našu inteligenciju. Nakon dva i po mjeseca pauze igračima je potrebno više vremena. Barem mjesec, kako bi ušli u formu i osjećali se sigurnim”, poručio je Pozzo.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version