Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Osnovni Sud u Brčko distriktu donio presudu u predmetu za koji je Tužilaštvo BD BIH podiglo optužnicu protiv Bulčevića!

0

Dana 16.11.2022 godine. Osnovni Sud Brčko distrikta BiH donio je prvostepenu presudu u predmetu za koji je Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo optužnicu protiv Damira Bulčevića. Osnovni sud Brčko distrikta BiH donio je presudu u korist Tužilaštva te je na koncu Bulčević dobio uslovnu kaznu u trajanju od godinu dana ukoliko u toj godini dana od presude ne počini neko krivično djelo.

Podsjećamo Tužilaštvo BD BIH je u podiglo optužnicu protiv Bulčevića zbog sumnje da je za vrijeme prijema funkcije Šefa inspektorata u Brčko distriktu BiH u toku 2018. godine potvrdio nepostojanje sukoba interesa u vezi s političkim angažmanom, odnosno jer je obavljao funkciju unutar lokalne organizacije političke stranke SDA. Bulčević je sačinio, ovjerio i nadležnom organu predao izjavu u kojoj je kako smo saznali omaškom zaboravio navesti da nije član organa političkih stranaka jer je smatrao da njegova mala funkcija unutar SDA ne podrazumijeva sukob interesa pri imenovanju na funkciju.

No ono što je interesantno kako smo saznali je i činjenica da je i sam glavni sudija koji je vodio sudski proces u svojim završnim riječima kazao odprilike da su desetine a i stotine ovakvih slučajeva poput ovoga ,(misleći na ovjerene izjave) a zašto je baš ovaj slučaj dobio optužnicu to je pitanje za Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dodaje naš izvor.

No kako saznajmeo takođe Svjedoci u predmetu su većinpom bili javnog priznavanja korupcije na skupštini za koje nije nikada podignuta optužnica. No i to je pitanje za Tužilaštvo BD BIH i javnog tužioca Zekeriju Mujkanovića, baš poput afere Marković/Kadrić kada je javno pred kamerama priznata korupcija. No tužilaštvo nikada nije podiglo optužnicu jer je smatralo da po njima nema elemenata krivičnog djela što je naravno svima besmisleno koji su gledali snimak spornog skupštinskog zasjedanja svojim očima.

Itekako se u svim građanima probudila sumnja da tužilaštvo BD BIH na čelu sa Zekerijom Mujkanovićem glavnim tužiocem štiti interese političke stranke SDA. Pogotovo kada su bile u pitanju policijske obavijesti o aferi brčanske firme “DIOS” i klimave podignute optužnice protiv u tom vremenu zamjenika predsjednika Brčanske SDA Senada Osmanovića kada je u pitanju falsifikovanje dokumenta ali i sukoba interesa, gdje je partner njegove roeđene sestre dobio tender pri vladi Brčko distrikta o molerajskim radovima u institucijama i školama pod vladom Brčko distrikta BIH.

Interesantno je također da je glavni tužilac Zekerija Mujkanović umješan u aferu “PREVOZ UČENIKA” iz godine 2012 zajedno osa Predsjednikom brčanske SDA odnosno današnjim trenutnim Gradonačelnikom BD BIH Esedom Kadrićem. Javni Tužilac je tada u presretnutom razgovoru od strane Policije BD BIH , telefonskim pozivom obavijestio tadašnjeg Šefa odijeljena za obrazovanje BD BIH Eseda Kadrića da se pripazi jer ga Policija prisluškuje ne znajući da je taj isti poziv bio presretnut.

Više o tome pogledajte u video prilogu redakije portala “TIMES.BA” pod nazivom “TROJANSKI KONJ”

Cijelu ovu aferu razotkrila je ugledna Tužiteljica Tužilaštva BD BIH Dajana Jovanović koja je zbog toga i dan danas pod velikim pritiskom Glavnog Tužioca Zekerije Mujkanovića. Neki izvori bliski tužiocima tvrde da je Dajana non stop pod mobingom i pritiskom od strane Mujkanovića glavnog tužioca zbog toga, te da on navodno aktivno i dan danas radi na tome da tužiteljica Dajana Jovnaović ostane bez posla u Tužilaštvu upravo zbog osvete odnosno odmazde, tvrdi naš izvor.

Naš izvor takođe tvrdi da je ugledna Tužiteljica Dajana Jovanović zbog tog silnog pritiska često na bolovanju te da je vrlo moguće da je i dan danas na bolovanju iz istog razloga.

No pitamo se šta radi OHR,Supervizor, Policija Brčko distrikta BiH kao i VSTV BiH? Hoće li ko stati u kraj političkim smicalicama i selektivnom namještanju predmeta oponentima SDA Brčko distriktu BiH ukoliko namještanja uopće ima?

Gdje su organizacije za zaštiu ŽENA od mobinga i njihovih prava te zašto se niko ne oglašava o ovome ?

Pitanje svih pitanja je sledeće a to je: Zbog čega i zašto Tužilaštvo Brčko distrikta BiH na čelu sa Zekerijom Mujkanovićem već skoro duže od godinu dana ne smije da podigne optužnice vezane za Policijske operativne akcije “GRANT” i “SISTEM” uzalud raznim istragama i obavijestima Policije Brčko distrikta BiH proslješene Tužilaštvu BD BIH!?

Koga to Tužilaštvo BD BIH i Supervizor i OHR šutnjom i nedjelovanjem štite, zakon ili korumpirane političare i ostale kriminalce!?

Kada će OHR i novi Supervizor da poslušaju glas građana a ne samo Političara iz Brčko distrikta BiH koji godinama svojim pustim obećanjima lažu narod. Kada lažu ljude koji godinama žive u Brčko distriktu BiH zašto onda ne bi lagali i Supervizora i OHR koji žive daleko od Brčko distrikta BiH, odnosno u glavnom gradu BiH u Sarajevu!?

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version