Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

NAROD I PRAVDA BRČKO: Saopštenje za javnost!

0

Izražavamo sumnje na malverzacije zbog 13 000 glasova koji još nisu uneseni u bazu podataka.Politička organizacija Narod i Pravda Brčko distrikta Bih izražava zabrinutost i sumnju u regularnost izbornog procesa zbog informacija koje je na današnjoj press-konferenciji iznijela Izborna komisija BiH. Naime razlika između broja  osoba koje su glasale i koje su unesene u bazu podataka je čak 12 859 glasača odnosno 34% ukupnog broja glasača koji su izašli na izbore. Ova činjenica nedvosmisleno ukazuje na moguće pokušaje prekrajanja rezultata i izborni inžinjering od strane brojačke mašinerije pojedini političkih subjekata.

Molimo sve aktere u izbornom procesu da se hitno uključe u provjeru predmetnih navoda Izborne komisije Brčko distrikta Bih kako bi se ispoštovala stvarna volja naroda. Pozivamo nadležne instituciuje da pravovremeno utvrde propuste,spriječe izborne malverzacije i adekvatno sankcionišu evidentirane aktere. Izborna komisija Brčko distrikta BiH također je uputila zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji BiH za ponovo prebrojavanje,ali još nisu dobili naredbu da to urade.

Po rezultatima koje smo dobili s terena,a koje se procentualno podudaraju s trendom do sada prebrojanih i objavljenih rezultata CiK-a,izvjesno je da Narod i Pravda osvojila 3 mandata. Značajne izmjene ovog rezultata zasigurno će otvoriti vrata sumnje u njegovo prekrajanje nezakonitim sredstvima.

Brčko, 17.11.2020.godine                                                             

Služba za odnose sa javnošću NiP

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version