Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

MEHMEDALIJA KARAMUJIĆ ispred SBIH ipak podržao BOŠNJAČKI SPORAZUM potpisan sa SDA,SDP i Alijom Denjagićem!

0

Na zvaničnoj FACEBOOK stranici STRANKE ZA BOSNU I HERCEGOVINU -SBIH Brčko, postavljeno je saopštenje u kom se naglašava da je MEHMEDALIJA KARAMUJIĆ ipak podržao SPORAZUM koji je potpisla njegova stranka SBIH sa SDA,SDP i Turskom nacionalnom manjinom ALIJOM DENJAGIĆEM.

Iako su ubjeđenja bila drugačija ova vijest je izazvala polemiku na društvenoj mreži FACEBOOK gdje je jedan dio građana očekivao da će upravo prolazak KARAMUJIĆA u Skupštinu Brčko distirkta uticati na promjenu u dosadašnjoj vladajućoj većini formiranjem novog BOŠNJAČKOG BLOKA predvođenim strankama SBB,NIP,MEHMEDALIJA KARAMUJIĆ-SBIH,SDP i jedna nacionalna manjina ispred Roma odnosno Mejra Šečić.

U ovoj kombinaciji kako saznajemo predloženo bi bilo da gradonačelnik bude prva žena INA PAMUKČIĆ ispred SBB-a ili DAMIR BULČEVIĆ ispred NIP-a. Međutim do toga nije došlo kako saznajemo.

Naš izvor tvrdi sada kada Bošnjački SPORAZUM ima 9 Bošnjaka odnosno devet ruku oni su pristali na dio ULTIMATUMA od strane predstavnika SRPSKOG BLOKA gdje su tražili jedno odjeljnje i poziciju savjetnika u kompenzaciju za funkciju gradonačelnika.

Rok za izjašnjenje Bošnjaka na pomenuti ULTIMATUM je četvrtak 18.12.2020 godine kako tvrdi naš izvor.

On takođe dodaje da su SDA odnosno potpisnici Bošnjačkog sporazuma pristali da daju jedno odjeljenje u kompenzaciju za funkciju gradonačelnika ali naglašava da nisu pristali da daju i savjetnika kako je u UTIMATUMU bilo traženo.

Ukoliko predstavnici Srpskog bloka pristanu na ovaj kompromis onda sutra 19.12.2020 godine u jutarnjim satima najkasnije popodnevnim možemo očekivati sporazum nove vladajuće većine koju bi činile SDA,SBIH,SDP,HDZ,SNSD-DEMOS,SDS,US,DEMOS,PDP te Turska nacionalna manjina ALIJA DENJAGIĆ.

Više detalja uskoro.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version