Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Sudski “Dokument” zbog kojeg su Luksemburške vlasti tražile od Facebook-a da se obrišu svi profili Jasmina Mulahusića

0

Kako nezvnaično saznajemo putem sovjih izvora Luksemburške vlasti su šokirane jer nisu znale za optužnicu Belgijskog tužilaštva koja Jasmina Mulahusića jednog od osumnjičenih tereti za učestovanje u pomaganju terorističkim grupama povezanim sa Al-Kaidom.

Lukesmburške vlasti su bile iznenađene zbog propusta njihovih sigurnosnih službi koje nisu bile upoznate da je protiv njihovog državljanina bila podignuta optužnica zbog učestovanja u trgovini oružjem sa osobama bliskim terorističkim grupama Al-Kaide.

https://www.lesoir.be
https://www.lesoir.be

Nakon tih saznanja po hitnom postupku Luksemburške vlasti su pokrenule intenzivniji rad u prvoj fazi istrage i saznali da nije uopšte došlo do nikakvog propusta sigurnosnih službi Luksemburga jer je osumnjičeni Jasmin Mulahusić u vremenu podizanja optužnice pred Belgijskim sudom koristio državljanstvo BiH, tvrdi naš izvor.

On dodaje da su Luksemburške vlasti zbunjene kako je i na koji način Mulahusić dobio državljanstvo BiH legalnim putem kada po zakonu i bilateralnim odnosima ne postoji dogovor o dvojnom državljanstvu između BiH i Lukesmburga.

Nakon urgentnog reagovanja iz prve faze istrage u zapljenjenim kompjuterima koji su bili u vlasništvu Mulahusića istražni organi Luksemburga pronašli su materijalne multimedijske dokaze (forografije i video uredke) koji se podudaraju sa njegovim objavama na društvenoj mreži Facebook. Nakon toga su uputili zahtjev američkoj kompaniji sa kojom imaju sporazum kao trećom stranom da zatraže hitno brisanje svih profila Jasmina Mulahusića zbog sigurnosnih razloga i sprečavanja širenja govora mržnje njihovog državljanina koji šteti ugledu države Luksemburg jer je zbog slične stvari bio uhapšen na prostorima Bosne i Hercegovine ive godine po nalogu Tužilaštva BiH.

Naš izvor takođe dodaje da postoji velika mogućnost ukoliko vlasti Luksemburga podignu optužnicu protiv Mulahusića da pokrenu proces oduyimanja državljanstva Luksemburga zbog posjedovanja državljanstva Bosne i Hercegovine. Njima je prije ovih saznanja bila interesantna fiktivna firma za trgovinu nekretninama ABC IMMO koja je bila registrovana na adresi njegovog stanovanja.

Nakon ove drame i pisanja BH medija na društvenoj mreži Facebook ponovo se oglasio Jasmin Mulahusić ali ovaj put sa lažnog profila na kojem ne koristi svoje pravo ime sa kojim je registrovan u dokumentima države Luksemburg već lažno ime “YASMIN MULAHUSEIN”. No kako naš izvor tvrdi postoji mogućnost da to i nije njegovo lažno FB ime već pravo jer postoji mogućnost da Mulahusić posjeduje i treće lažno državljanstvo. Zbog UN izvještaja sumnja se na Austrijsko,Alžirsko ili Marokansko u kom je zaveden pod tim imenom.

Mulahusić je nakon toga svojim statusom na društvenoj mreži Facebook pokušao svojim obožavaocima da se opravda u smislu kako je on lično pisao vlastima Luksemburga te da mu je odgovoreno da mu oni nisu obrisali profile na društvenoj mreži Facebook. Mulahusić je u svom statusu okrivio Tužilaštvo BiH i uglednog tužioca Olega Čavku, te ga javno optužio da mu je on sve namjestio preko svojih medija.

Objava sa lažnog profila Jasmina Mulahusića

Mulahusić je i ranije u svojim video obraćanjima prije brisanja njegovih profila od strane Facebooka na isti način zamajavao javnost da je tužilac Oleg Čavka slao BH medijima informacije i slike njegove kuće u Luksemburgu koju su navodno prema izjavi Mulahusića, BH mediji objavili u javnost.

Nakon istraživanja Luksemburške policije utvrđeno je da slika koju su BH mediji koristili nakon saznaja da Luksemburška policija u pratnji tužilaštva BiH pretresa porodičnu kuću Mulahusića, je ustvari fotografija porijeklom sa stranice GOOGLE MAPS tvrdi naš izvor.

Fotografija za koju Mulahusić u svom video obraćanju tvrdi da je Tužilac Oleg Čavka uslikao – Izvor fotografije: INFORADAR.BA

Naime Mulahusić koji posjeduje fiktivnmu firmu ABC IMO za trgovinu nekretninama u Luksemburgu na web adresi svoje firme pod sekcijom kontakt postavio je svoju kućnu adresu sa stranice google maps koja posjetiocima omogućava uvid u stvarne fotografije njegove ulice,njegove kuće kao i susjednih.

Bila je to još jedna podvala javnosti od strane Jasmina Mulahusića kako bi prikrio svoje prljave tajne i zamajavao javnost da mu je sve politički namješteno te da je on ustvari žrtva, iako je realnost potpuno drugačija.

ABC IMMO fiktivna firma za trgovinu nekretninama Jasmina Mulahusića
ABC IMMO fiktivna firma za trgovinu nekretninama Jasmina Mulahusića

Kako saznajemo nakon intervencije pretresa njegove porodične kuće u Luksemburgu gdje su mu zapljenjeni predmeti zbog istrage Luksemurške policije, Jasmin Mulahusić do okončanja istrage u državi Luksemburg trenutno ima status osumnjičenog.

Prema tome možemo i sami zaključiti da se Mulahusić i dalje služi neistinama i zamajavanjem javnosti, jer nigdje u svijetu osumnjičena osoba ne može dobiti odgovor od Policije i vlasti na upit o istražnim radnjama i toku istrage.

To prema svemu sudeći nije i slučaj sa državom Bosnom i Hercegovinom a Mulahusić je jedan od primjera toga, jer je u istrazi takođe otkriveno da je Mulahusić dobio na svoju adresu pošiljku iz BiH sa zvaničnom naznakom državne tajne što je još više probudilo sumnje vlasti Luksemurga, na kraju dodaje naš izvor.

No da li su sve ove tvrdnje našeg izvora tačne nadamo se da ćemo saznati uskoro.

Google Maps
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version