Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Policija privela par SDA aktivista u Brčkom u naselju Brod!?

0

Kako nezvanično saznajemo policija Brčko distirkta BiH privela je najmanje 4 aktivista Stranke Demokratske Akcije SDA u naselju BROD u BRČKOM kako tvrdi naš izvor.

Naš izvor tvrdi da su najmanje četiri privedene zbog pokušaja potkupljivanja birača na lokalnim izborima u izbornoj jedinici osnovne škole u naselju Brod.

Sve se dešavalo u kafiteriji benzinske pumpe ENERGY BENZ u Brčkom.

Ono što je interesantno kako izvor tvrdi u društvu privedenih osoba na istoj lokaciji za istim stolom nalazio se i SENAD OSMANOVIĆ aktuelni ŠEF ODJELJENJA ZA OBRAZOVANJE U BRČKOM koji je takođe jedan od kandidata na ovim lokalnim izborima ispred stranke SDA.

Redakcija našeg portala još uvijek provjerava ove informacije.

UPDATE: Naša redakcija kontaktirala je POLICIJU BRČKO DISTRIKTA BIH i odnose sa javnošću gdje smo pitali da li je Policija sprovela neku akciju ili intervenciju u naselju Brod na pomenutoj benzinskoj pumpi. Iz Policije navode da pitanja na naš upit nisu tačna.

UPDATE: Međutim prema tvrdnjama izvora i svjedoka koji su bili prisutni događaju oni navode da navedene osobe su sjedile za istim stolom sa Senadom Osmanovićem kada je policija i kako izvor tvrdi sa par inspektora ušla u lokal te lektimisla iste i odvela vozilima u nepoznatom pravcu navodno na saslušavanje. No Senada Osmanovića su samo lektimisali on je navodno ostao na istoj lokaciji tvrdi izvor.

Više građana ovog naselja tvrdi da su vidjeli ovaj događaj no zbog policijske izjave za sada je sve nezvanično.

UPDATE: Kako nezvnaično saznajemo navedene osobe su puštene na slobodu nakon ispitivnaja.

Uskoro više detalja..

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version