Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

SIPA SO NA „ŽIVU RANU“ SDP-a Imamović: Rado bih sarađivao sa DF-om, različitosti bi trebalo harmonizirati!

0

Najozbiljniji nasljednik Nermina Nikšića, gradonačenik Tuzle Jasmin Imamović dolazi u Sarajevo. Zašto? Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović za O kanal govorio je o izbornim rezultatima, formiranju vlasti i o tome hoće li ostati gradonačelnik.

„ Sačekat ću definitivnu ovjeru izbornih rezultatu, potvrdu, certifikat, i kad se to sve obezbijedi, onda ću donijeti odluku. Mislim da mi je rok tri dana i u roku od ta tri dana ćemo donijeti odluku da li prihvatam mandat delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH ili ostajem na poziciji gradonačelnika. Vidjeli ste koliko su mi birači dali glasova i onda šta recimo sutra kazati njima“ rekao je.

Imamović je na pitanje novinara šta misli, hoće li se DF odvojiti od SDA i da li bi sarađivao sa Frontom, odgovorio: „ Mislim da neće biti problema u saradnji u Predsjedništvu između Denisa Bećirovića i Željka Komšića. Ja bih rado sarađivao s DF-om. Mi smo različiti, jeste da je Komšić nekad bio potpredsjednik SDP-a, ali poprilično se razlikuje stil SDP-a i DF-a, tako da su i to neke različitosti koje bi trebalo harmonizirati.

Politika je kompromis, normalno je da smo otvoreni za DF, imamo slične poglede na svijet. Ima nekih pogleda u kojima se razlikujemo, ali razlike su normalna stvar. Nekad te različitosti probamo iskoristiti kao bogatstvo, a to je kada se ujedine oko istoga cilja“.

No ovakav potez nije za iznenaditi jer se već odavno zna da je ključnu ulogu Imamović imao i u Brčko distriktu BiH kada je kao glavna osoba u SDP-u zadužena za Brčko distrikt BiH, brčanski SDP uveo u vlast i vladajuću većinu sa SDA a predsjedniku Esadu Atiću omogućio poziciju savjetnika gradonačelnika BD BIH koji je paralelno i Predsjednik brčanske SDA odnosno Maočki lider brčanske SDA, ESED KADRIĆ. Sve to je Imamović kuhao iz sjenke i mimo pravila glavnog odbora SDP-a čija je kolateralna šteta bio Saša Magazinović koji je nakon protesta na svom twiteru objavio da je nedopustivo da SDP u Brčkom ide sa SDA u vlast jer je to mimo odluke glavnog odbora SDP-a. Nakon toga Magazinović je dao ostavku sa stranačke pozicije jer je izletio mimo konsultacija sa imamovićem i Tuzlanskim ogrankom SDP-a odnosno blage frakcije SDA samo prikrivene crvenom bojom zelenih očiju.

Vrlo je znana rodbisnka povezanost Jasmina Imamovića sa gradom Brčko preko stranke za BiH. A špekuliše se kao i javna tajna da ni njegovo maslo nije za ramazana narodno rečeno kada je u pitanju afera zgrade “KVADAR” gdje lokal u vlasništvu BD BIH nikada nije etažiran niti legalizovan a izdavao se u privatne svrhe mimo BD BIH godinama BH-Telecom-u a sada UNICREDIT banci. Za petnestak godina neko je zaradio za ništa oko 1.700.000 KM a kako saznajemo taj iznos se talio na više djelova.

Sudeći po svemu nakon brčanskog iskustva izgleda da je Jasmin Imamović na potezu da pokuša srušiti mostove ujedinjenih političkih partija koje su donjele pobjedu Denisu Bećiroviću, samo ovaj put neće biti Muniba Jusufovića iz Brčkog da mu bude od pomći.

U Brčkom ga nisu mogli zaustaviti jer u distriktu nema kapaciteta vladajuće većine odnosno, “Alfa” lidera i takozvanih političkih mangupa , samo uhljebi,šarlatani,mešetari i interesdžje bez morala,časti i dostojanstva, rako bi neki pošten čovjek ali autohotoni brčak . Takvi bi sve svoje prodali za vlast i fotelju. No ako Imamović tako nastavi i pokuša vjerovatno će u Sarajevu polomiti svoje političke zube kada se nađe u klinču sa Sarajevskim političkim mangupima, nešto slični kao što je polomio svoje političke i liderske zube i Hitler na Rusiji te davno četrdeset i neke…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version