Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

SAZNAJEMO: Zbog medijskih istupa Tužilaštvo tražilo pritvor za Ismeta Dedeića, Osnovni sud ponovo odbio prijedlog tužilaštva ali dodao novu mjeru zabrane!

0

Kako saznajemo nezvaničnim putem preko svojih izvora Tužilaštvo Brčko distrikta BiH još juče u popodnevnim satima zbog medijskih istupa Ismeta Dedeića u kom je javno otkrio ime jednog od svjedoka iz policijske akcije “SISTEM” u poliitčkom magazinu “MREŽA” emitovanom 12.10.2021 godine na Federalmnoj televiziji BiH-FTV, Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH ponovo predlozilo jednomjesecni pritvor za Dedeića.

Ročište je bilo zakazano danas u jutarnjim satima te je sudija osnovnog suda odnosno kako saznajemo sutkinja, ponovo odbila prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH, ali proširila mjere zabrane kako nezvanično saznajemo.

Radi se o mjeri zabrane od javnih medijskih nastupa koje bi predpostavljamo mogle uticati na svjedoke ili ugroziti istragu. Nakon toga Dedeić je ponovo pušten da se brani sa slobode.

Iako je Dedeić još juče pozvao medije na svoju press konferenciju koja je bila predviđena za danaas, u kojoj je prema njegovim navodima trebao da se obrati medijima u vezi Policijske akcije kodnog nazivs “SISTEM” do toga ipak nije došlo.

Kako saznajemo Dedeić je odmah nakon odluke suda i proširenja mjera zabrane ipak otkazao svoju najavljenu Prress konferenciju. Predpostavljamo da je to uradio zbog nove uvedene mjere zabrane a koja se odnosi i na javno medijsko obraćanje.

Shodno svemu možemo zaključiti da se u Brčko distriktu BiH dešavaju neke čudne turbulencije, gdje se prema svemu sudeći vodi nova tiha politička “hladna bitka” između samih političara u kom ima mjesta za samo jednog pobjednika…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version