Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Brčanski naciQnanisti boje se Bosanaca

0

Svima nama je poznata ažurnost u radu uposlenika vlade glavnog grada, Brčko Distrikta ali vjerovatno niko nije ni sanjao da oni rade i vikendom. Tako ispada iz odluke apelacione komisije koja dane vikenda računa u rok od pet dana za podnošenje žalbe na prethodni pokušaj prevare od strane njihovih kolega iz matičnog ureda.

Već je svima znano kakav kadar je pozapošljavala stranka dajdžića i amidžića na državnim jaslama a o njihovom neznanju i bahatosti ne treba puno pričati. Od sebije i bakira, preko novalića i kompanije pa do lokalnih nivoa . Od skake do brčanskog hodžice. U kadroviranju u glavnom gradu na čelu apelacione komisije se nalazi kadar te stranke u raspadanju i strahu od buhare, J.K. , da napišem u stilu vladajuće oligarhije. Po njenom FB profilu može se vidjeti da je završila pravni fakultet u sdarajevu. Ne piše samo za koliko vremena.

Pitam se, kako osoba koja tvrdi da je završila pravni fakultet, uz pomoć još dva člana komisije, ne umije da izbroji do pet.

Zapravo, broje oni ali su se malo zabrojali. U bilo koje rokove, pa i ove žalbene u brčkom, niko živi ne računa dane vikenda. Naime, poznato je da sam podnijeo zahtjev tzv vladi brčko distrikta da mi se u rubriku nacionalnost upiše Bosanac. To je lako moguće u bh blentitetima ali samo u Distriktu nije. Za sada.

Kancelarija za matične poslove me je pokušala dovesti u zabludu tvrdeći da niko to nije učinio u glavnom gradu BiH ( da ne pominjemo međunarodne konvencije i ljudska prava) ali sam tu njihovun tezu oborio dokazom da lažu. Dana 02.09. oni su potvrdili svoju odluku, uprkos tome, i dana 08.09. sam napisao sam žalbu alepacionoj komisijikja je predata dan kasnije.

Koliko znam, apelaciona komisija je bila dužna da odgovori u roku od 15 dana ali nije.

U odgovru koji je, navodno, napisan 16.10. ( znači prekoračen rok) a dostavljen danas, 15.10.2020. oni tvrde da je prekoračen rok za žalbu te je, bez razmatranja, odbacuju. Činjenica je da je od 02. do 09. prošlo 7 dana ali su zaboravili, a možda i nisu, da provjere kalendar i vide da su tu bila dva neradna dana. Dakle, žalba je podnesena u zakonskom roku.

Pravni dunsteri i politički apartčici sami su svojim dopisom dokazali da ne znaju ili u najmanju ruku ne žele da postupaju po domaćim i međunarodnim zakonima i da bar zanju da to umotaju u foliju, padaju na detaljima uočljivim iz aviona.

Moguće je opet postaviti pitanje da li su oni zaista toliko nestručni ili samo bahati, drski i puni mržnje i straha od Bosanaca i građanske države.

Goran Klinovski

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version