Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Može li se prijava protiv zastavica Bosne i Hercegovine tumačiti kao državni udar od strane gradonačelnika Brčko distrikta i njegovih SAVJETNIKA ?

0

Podsjećanja radi, krajem februara ove godine gradonačelnik Brčkog Siniša Milić prekinuo je nastavak redovne sjednice Vlade zbog, kako je tada naveo, spornog ukrašavanja ovog grada zastavama Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik grada Brčko distrika Bosne i Hercegovine usprotivio se zastavama priznate nezavisne države Bosne i Hercegovine. Države koja mu je omogućila poziciju gradonačelnika i dala vlast u ruke grada na rijeci Savi Brčko distrikta BiH.

Ukoliko ste na vlasti i obnašate funkcije priznate države to vas čini državnim i gradskim autoritetom. Međutim ukoliko radite na istoj poziciji protiv države pod zakletvom iste državne zastave a to se može ogledati na Milićevoj prijavi protiv zastavica Bosne i Hercegovine onda je to ZLOUPOTREBA POLOŽAJA ?

Jesu li ga njegovi zvanični savjetnici savjetovali da to uradi ili ne uradi?

Jesu li se isti SAVJETNICI ikada oglasili ili ogradili od ovog sramotnog čina ?

Ili ako ćemo posmatrati sa nekog normalnog svijetskog aspekta svugdje u svijetu bi se to tumacilo kao DRŽAVNI UDAR jer čovjek na vlasti jedne države protivi se zastavi iste države dok pod zakletvom iste zastave obnaša funkciju. Dakle on svjesno radi protiv interesa države BiH i njene zastave propisane statutom Bosne i Hercegovine.

Je li Siniša Milić sa savjetnicima prekšrio statut Bosne i Hercegovine?
Je li Siniša Milić sa savjetnicima zloupotrjebio svoj položaj gradonačenlika ?
Je li Siniša Milić sa savjetnicima počinio Državni udar?

Tko su ustvari SAVJETNICI gradonačelnika Siniše Milića i iz koje nacionalne pripadnosti dolaze ?

I na kraju da li je bilo koja politička partija podnjela tužbu ili prijavu protiv ovog gradonačelnikovog čina. Gdje se on suprostavio državnoj zastavi Bosne i Hercegovine koja mu daje redovnu mjesečnu platu ili je ovo još jedan dokaz ne-efikasnog državnog aparata i sistema u kojem može bilo tko raditi šta god želi.

Zbog čega predstavnici Bošnjaka u vlasti nisu reagovali osim medijskih izjava, zašto nisu reagovali pravno?
Da li zbog ličnog interesa ili straha zbog sklapanja buduće vlasti ptianje je sad.

Tužilaštvo u Brčkom neće istraživati postavljanje zastavica BiH u centru grada

Tužilaštvo Brčko distrikta neće istraživati postavljanje zastava koje su krajem februara osvanule na Trgu mladih u povodu Dana nezavisnosti BiH te 8. marta – Dana ove regije BiH, a koje je spornim ocijenio tamošnji gradonačelnik Siniša Milić.

On je tada obrazložio da je redovna sjednica Vlade odložena jer nisu postojali uslovi da se redovan rad nastavi iz razloga što su tražili informacije u vezi s kršenjem Zakona o komunalnim djelatnostima i Zakona o praznicima Brčko distrikta BiH, budući da je, kako je utvrdio, neovlašteno izvršeno ukrašavanje dijela grada mimo propisanih zakonskih procedura.

Međutim, kako saznaje portal Klix.ba, Tužilaštvo Brčko distrikta jučer je donijelio naredbu da se istraga neće provoditi jer nije počinjeno nikakvo krivično djelo prilikom postavljanja zastavica BiH na Trgu mladih u Brčkom.

Kako je navedeno u obrazloženju koje je potpisao zamjenik glavnog tužitelja Pavo Radoš, brčansko tužilaštvo je realiziralo istražni postupak povodom obavjesti brčanske policije u vezi sa postavljanjem zastavica.

“Tokom provođenja istrage u ovo kaznenom spisu, Tužilaštvo Brčko distrikta je putem policije Brčko distrikta prikupilo relevantnu dokumentaciju od Skupštine Brčko distrikta, Odjela za komunalne djelatnosti Vlade Brčko distrikta, Odjela za javnu sigunrost Vlade Brčko distrikta i Odjela za prostorno planiranje i imovinsko pravne poslove te su u svojstvu svjedoka saslušani Sead Šadić, Siniša Milić, Ernad Osmić i Edin Zaimović”, navedeno je, između ostalog u obrazloženju.

Analizom cjelokupnog predmeta Tužilaštvo Brčko distrikta je donijelo odluku, odnosno naredbu o tome da se istraga neće provoditi zbog činjenice da ne postoje elementi kršenja zakona.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version