Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Komesar MUP-a KS ugrozio istragu protiv osumnjičenih policajaca

0

Kako mediji objavljuju izvori iz MUP-a Kantona Sarajevo, mnoge policijske stanice, a potom i veliki broj policajaca MUP-a Kantona Sarajevo, prije dva dana dobili su rješenja o određivanju pritvora za uhapšene sarajevske policajce u akciji „Dar 1“.

Danas su te informacije „procurile“ i dalje – u javnost. Možda to i ne bi bilo toliko sporno da se uz rješenja ne nalaze i neki od ključnih dokaza protiv osumnjičenih sarajevskih policajaca, tačnije, transkripti svih razgovora osumnjičenih policajaca sa trećim licima, na osnovu kojih se i terete za određena krivična djela.

Naši izvori iz MUP-a KS-a navode da je dokumentacija koja se pojavila navodno povjerljivi akt koji je sudija za prethodni postupak dostavio Upravi policije. Nadalje, izvori navode da je komesar MUP-a KS-a Nusret Selimović navedenu dokumentaciju dostavio svim organizacionim jedinicama Uprave policije MUP-a KS-a, piše Hayat.

S obzirom na to da je predmet u fazi istrage, nejasno je kako je dokazni materijal postao dostupan trećim licima?! Naši izvori dalje tvrde da se dokazni materijal predmeta u fazi istrage po policijskim stanicama iščitava poput novina uz jutarnju kafu.

Ako su navodi naših izvora tačni – da su dokazni materijali došli u posjed trećih lica, postavlja se pitanje da li je u ovom predmetu došlo do ugrožavanja istrage i da li ima elemenata krivičnog djela za odgovorna lica.

Time se svakako treba baviti Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo pod čijim nadzorom se i vodi istraga u ovom predmetu.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version