Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Juče Dervišević,danas Fatmir Alispahić sutra neko drugi, treba li da padne mrtva glava nekom novinaru kako bi država procesuirala Jasmina Mulahusića i ostale SDA botove!?

0

S obzirom da je javnosti poznato da se desio pokušaj napada na novinara i osnivača emisije “Defter Hefte” Fatmira Alispahića, jedan od osnivača portala “Times.ba” odnosno Mirza Dervišević je takođe odlučio progovoriti javnosti o ovoj temi.

Dervišević je za “TIMES.BA” kazao sljedeće:

Fatmira Alispahića sam još u Februaru upozorio da postoji velika mogućnost da ga prate jer sam primijetio da i mene samog prate, no sve nas zajedno je cijelo vrijeme upozoravao i Slobodan Vasković objavama na svom blogu.

Mislim da je bio 15.01.2022 godine nalazio sam se na putu ka Sarajevu u autu zajedno sa svojom porodicom odnosno suprugom , sinom i bratom od moje supruge i njegovom suprugom.

Upravo negdje kod Semizovca na putu ka Sarajevu pored neke Benzinske stanice na nekih 200 metara ugledali smo kolonu vozila iz suprotnog smjera. Na čelu kolone nalazilo se vozilo “GOLF” mislim da je bio 5 crne boje. Taj golf je stajao na sred svoje trake na čelu kolone kao da je čekao da skrene ka benzinskoj stanici.

Mi smo vozili brzinom negdje oko 70km na sat vozilo je i dalje stajalo u mjestu. Kada smo se približili istom brzinom na nekih 4 do 5 metara vozilo je naglo krenulo da skreće i da nam presijeca traku. Iskreno ja sam pola tog vozila vidio ispred sebe. Međutim brat od moje supruge koji je upravljao vozilom u kojem smo se nalazili je naglo okrenuo volan ka Benzinskoj i dodao zatim ispravio volan kako ne bi udarili u benzinsku i potporni zid, krenuli smo pri istoj brzini ka provaliji međutim on je zatim ponovo naglo okrenuo volan prema traci i možda u milimetar smo od provalije i željezne ograde prošli u suprotnu traku glavnog puta na kojoj srećom nije bilo nikoga jer se kolona završavala možda 2 metra udaljenosti iza nas. Nastavili smo svojim putem. Iskreno htjeli smo da se vratimo i da krenemo za tim vozilom ali nažalost žurili nismo imali vremena jer smo u tačno vrijeme morali stići na odredište.

U startu sam znao o čemu se radi, te da sam upravo ja bio meta zbog portala”TIMES.BA” svi su se čudili i tješili se da je to bila slučajnost, međutim to nije bila slučajnost. Ovaj događaj nisam htio prijaviti sigurnosnim službama jer sam želio utvrditi sve detalje. Nakon izvjesnog vremena i prikupljenih podataka sa raznih strana i raznih izvora saznao sam da sve dolazi od sistema koji vodi državu. Odmah sam odlučio upozoriti neke kolege o tome, jedan od njih je bio upravo Fatmir Alispahić još tada u februaru ili Martu sam ga upozorio da ga prate i da se pripazi te ako se meni desi smrtni ishod ili slično da on zna i informiše javnost da sam znao tko je u pitanju.

Savjetovao sam mu što su i meni savjetovali stranci a to je kada putuje dalje od Tuzle da fizički izvadi SIM karticu iz svog telefona kao i to da isti ugasi a da sa sobom ponese rezervni telefon koji nije korišten kao i novu SIM karticu i još par metoda koje sam prikupio da onemogućuju praćenje te da ne poziva brojeve koje je često pozivao sa svog telefona jer se pozivi prate s jednog na drugi.

Saznao sam preko svojih izvora da jedna služba koju ne želim da imenujem jedino ima pristup telekomunikacijama odnosno telekomima i operaterima i praćenju brojeva koji su povezani na Bosanskohercegovačke mreže te da se lokacija svakog pojedinca može pratiti i glas snimati sve dok je sim kartica unutar telefona ili dok je “IMEI” telefona aktivan odnosno uključen. Očigledno je da neko zloupotrebljava državne institucije i pravi paradržavne obavještajne službe. Ukoliko neko sumnja u ove navode ili se interesuje o tome i o kome se radi onda preporučujem svima da čitaju BLOG novinara Slobodana Vaskovića i pročita kako su neka ubistva u kriminalnim obračunima režirana dojavama o praćenju kretanja odnosno zloupotrebom državnih institucija s državnim podzemljem o čemu će sve otpakovani ishod aplikacije SKY svjedočiti.

Dok s druge strane primjerice Milorad Dodik preko svojih službi RS-a uz rusku pomoć strance presluškuje preko Izraelske aplikacije pod nazivom “PEGASUS” predpostavljamo i raznim drugim skeniranjima telefona virusima koji se žrtvama šalje putem fotografija ili video zapisa muzike i slično koje žrtva primi preko Vibera i ostalih aplikacija. Aplikacija “PEGASUS” omogućuje i pravi “backdoor” odnosno “stražnja vrata” na uređajima tako da vas čak i kada zatvorite sve aplikacije mogu prisluškivati jer imaju pristup vašem mikrofonu telefona.

Mi novinari i neistomišljenici koji vole državu znamo iz čije se to kuhinje dolazi.

Mirza Dervišević

Cijela priča je krenula kada je radikalni SDA bot Jasmin Mulahusić koji koristi na društvenim mrežama lažni profil pod imenom YASMIN MULAHUSEIN krenuo da lijepi mete na čelo svima nama novinarima,umjetnicima,uglednim građanima i sl. samo zbog našeg drugačijeg mišljenja jer smo oponenti Stranke Demokratske Akcije – SDA i što takođe iznosimo kritikama istinu pogotovo kada su Bakir Izetbegović i Fadil Novalić u pitanju.

Ja npr. vrlo često kritikujem vlast u distriktu pogotovo SDA i Gradonačelnika Eseda Kadrića a recimo taj isti Jasmin Mulahusić tog istog Gradonačelnika hvali a mene naziva izdajnikom Bošnjaka i sl. Sličnu stvar radi i sedmični list “STAV” na čelu sa FILIPOM MURSELOM odnosno fiktivnim Mustafom Drnišlićem u više navrata su me klevetali da sam po zanimanju maser iako sam doktorant i radim neki skroz drugi posao koji je definitivno suprotan od masaže. List “STAV” javnosti važi za glasilo SDA a oni su mene i “TIMES.BA” karakterisali kako djelujem protiv SDA na području distrikta. U neku ruku i djelujem jer svi znaju koliko oni kradu i imaju afera za sobom u distriktu pa i u ostatku BiH a o tome svjedoči i Američka crna lista koju je SDA okitila Bošnjacima kao nikada niko do sada. A sve zbog korupcije i sl.

Objava sedmičnog lista “STAV” 19.11.2021 godine

Drugi put nakon 5 mjeseci od prošlog pokušaja desio se u Maju kada sam se sa suprugom i sinom vraćao iz Sarajeva. Negdje kod Dolova u blizinu odmarališta “PANORAMA” u sred brda iza krivine crni Mercedes sa zataljenim staklima iz suprotne kolone je naletio na nas kroz našu traku išao je direktno na nas odnosno između mene i vozila iz takođe suprotne trake. Nije odustajao od namjere ja sam naglo trznuo se što bočnije ka stijenama i on je nekako prošao sve se brzo dešavalo a ja sam prednjim točkom udario od trotoar ili stijenu koja na sreću me samo malo bacila na stranu i nije rezultiralo puknućem prednje gume već samo oštećenjem. Ni to nisam prijavio policiji ali sam znao o čemu je riječ. Namjerno nisam hto gasiti telefon i vaditi SIM karticu kako bi se uvjeri da li je to u pitanju. Čak sam suprugu upozorio šta ću da uradim i nakon toga je i sama rekla ovo je zaista živa istina.

U međuvremenu sam dobio informaciju i upozoren od stranaca da se o meni raspituju neki ljudi iz BiH a koji su iz IRANA došli u BiH u ratnom periodu preko MOS-a (Bošnjačke Muslimanske Obavještajne Službe) te su isti bliski sa generalom Džemalom Merdanom, Halidom Čengićem kao i rahmetli Predsjednikom BiH Alijom Izetbegovićem i Bakrom Izetbegovićem s kojim se sastajao kada je išao u posjetu Teheranu u Iran. Radilo se o osobama koje su bile u ratu dopisnici Iranske IRNE i tko zna kojih službi o čemu prilažem i fotografije.

Sporna osoba u društvu sa Alijom Izetbegovićem i Generalom Čengićem
Sporne osobe sa Generalom ARBIH Džemalom Merdanom
Sporna osoba SARAJEVO 1994/95

Više o tome možete pročitati u analizi RADIA SLOBODNE EVROPE u tekstu ispod pod naslovom:

AL-KAIDA U BOSNI I HERCEGOVINI

Slična stvar je i sa Fatmirom Alispahićem i ostalim građanima koji kritikuju SDA i Bakira Izetbegovića.

I što je najtužnije na kraju vidite Bakira Izetbegovića Predsjednika SDA BiH i Premijera FBIH Fadila Novalića kako se uz osmjeh slikaju sa Jasminom Mulahusićem koji je bio optužen u Belgiji za terorizam i ilegalnu preprodaju oružja terorističkim grupama poput Al-Kaide.

Novinar/Književnik Fatmir Alishaphić

Mulahusić i dan danas djeluje i lijepi metu na čelo svim onima koji misle kontra SDA, oni ustvari pokušavaju od naše države Bosne i Hercegovine da naprave Džamahiriju ili da nam skroje sudbinu sličnu kakvu je imao Afganistan nakon 1960-te godine.

Tvrdnje izvora o Jasminu Mulahusiću

No ono što je interesantno je da postoji zabilježen podatak da je Mulahusić bio mladi pripadnik jedinice El-Mudžahid te da je 1994 godine prema pisanju izvora pojavio se u Zavidovićima iz inostranstva sa kamerom te je sa istom na Vozućoj snimao kako se odsjecaju odnosno kolju glave srpskiog naroda odnosno nemuslimana. Prema izvoru kako dodaje, u to doba su ga privele strane službe, a za njegovu slobodu mu ponudili da im preda te snimke kako bi se sudilo za ratne zločine počiniteljima tog gnusnog neljudskog djela. Interesantno je takođe da je general Džemal Merdan nedavno u martu ove godine posjetio upravo Zavidoviće!

Džemal Merdan se teretio za sledeće::  Kad je humanitarni konvoj Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu konačno 20. prosinca 1993. došao do od 70.000 Hrvata Lašvanske doline i probio osmomjesečnu blokadu Središnje Bosne, dogovoreno je dvodnevno primirje. 22. decembar 1993. izdao Merdan je izdan naredbu za napad (akcija “Krvavi Badnjak”) pred kraj primirja. U naredbi između ostalog, stoji:

»Uništiti živu silu, uključivo žene, djecu i starce na prostoru Novog Travnika, Nove Bile, Viteza Busovača rad ispajanja s muslimanskom enklavom Stari Vitez – Kruščica. U tu svrhu upotrijebiti sva raspoloživa ariteljerijska sredstava, pješadiju i kemijska sredstava i sve dobrovoljce iz islamskih zemalja u slavu uzvišenog All’aha dž.š.«

(Džemo Merdan, zapovjed za napad 22. decembar 1993.)

Mulahusića sam zbog targetiranja mene prijavio policiji Brčko distrikta BiH odnosno antiterorističkom sektoru. No ovih dana se ispostavilo da je sve to uzaludno jer je zamjenika šefa Policije gospodina Senada Jašarevića postavio na funkciju upravo predsjednik brčanske SDA i to godine 2018 kada je obnašao funkciju Predsjednika Skupštine, Esed Kadrić koji danas obnaša funkciju Gradonačelnika Brčko distrikta BiH a koji je jedan od miljenika na lažnim profilima Yasmina Mulahuseina.

Jasmin Mulahusić i Bakir Izetbegović

Čak i da Mulahusić nema direktne veze s ovim a vjerujem da ima uvijek će se naći neka budala koja je zaluđena njegovim profilom i prepoznati nekoga od nas na fotografijama sa našim likom koje Mulahusić objavljuje i time lijepi metu na čelo svima nama neistomišljenicima, što se ranije i dešavalo sa pojednicima koje je objavlljivao Mulahusić.

I na kraju želim da kažem da se ja ne plašim ničega i nikoga od ljudi. Čovjek sam vjernik i niko mi ne može oduzeti moju konekciju sa uzvišenim. Prema tome smrti se ne bojim od nečega se umrijeti mora a Mulahusića kad tad ćemo zakonom i demokratijom dovesti pred lice pravde Bosanskohercegovačkih sudova i ustava BiH.

Jasmin Mulahusić i Premijer FBIH Fadil Novalić

Ostalim kolegama novinarima i drugim građanima koji su meta ovog (NE)čovjeka Mulahuseina želim poručiti da izdrže još malo pravda je uvijek duga ali dostižna! A državni vrh bi pitao da li treba da padne mrtva glava nekog novinara ili SDA oponenta kako bi se procesuirali potencijalni teroristi i oni slični njima?!

Slobodno mogu reći takođe da je ovaj metod praćenja motornim vozilom i scenariom nesretnih slučajeva koje bi trebali ličiti na saobraćajne nesreće, koristila UDBA i KOS za vrijeme režima Slobodana Miloševića a koji danas izgleda upravo državni vrh BiH kopira u našoj zemlji…

Izvor:
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version