Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Sistem video nadzora na raskrsnicama i semaforima u Brčkom nije u funkciji duže od godinu dana!

0

Redakcija portala “Times.ba” došla je do nezvnaične informacije da Video nadzor odnosno kamere na na raskrsnicama sa semafroima u Brčkom, nisu u funkciji duže od godinu dana kako tvrdi naš izvor blizak skupštinskoj komisiji za nadzor nad radom Policije Brčko distrikta BiH.

Izvor takođe tvrdi da upravo zbog ovog propusta kada se desi neka sporna situacija na teren se moraju poslati saobraćajni vještaci koji bi vještačenjem uradili posao za koje su kamere predviđene.

Ukoliko je ova informacija tačna pitamo se kako je onda policija ustanovila da Gradonačelnik Esed Kadrić nije prešao crveno svjetlo na semaforu te da je bio sam u vozilu ukoliko video nadzor na raskrsnicama nije u funkciji?

Takođe smo saznali da je Gradonačelnik Esed Kadrić nakon objave našeg portala da je bježao od Policije naredni dan posjećivao glavnu Policijsku stanicu te vršio pritisak da se izda saopćenje odnosno demant Policije uz navode da to nije tačno u čemu je i uspio u uz pomoć Senada Jašarevića zamjenikom šefa Policije Brčko distrikta BiH koga je lično imenovao Esed Kadrić na poziciju zamjenika policije u godini 2018 kada je Kadrić obnašao funkciju Predsjednika Skupštine BD BIH.

Saglasnost o imenovanju zamjenika šefa Policije BD BIH

Iako javnost nikada nije obavještena o ovom propustu pitamo se zašto onda uopšte video nadzor služi na raskrsnicama, te da li je isti postavljen i u blizini Gornje Maoče i Nove Maoče s ciljem stvarnog razloga video nadzora ili bi to možda bilo narušavanje privatnosti Gradonačelnika Brčko distrikta BiH s obzirom da se jedan od njegovih posjeda nalazi pokrraj glavnog puta ka Gornjoj Maoči.

Predpostavljamo da to nije moguće jer onda bi Policija kao i strane službe imale uvid ko od visoko pozicioniranih funkcionera iz Tužilaštva BD BiH vikendom posjećuje kućni politički “MESDŽID” Gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića čime bi se onda ometao Bošnjačko desničarski lobi Brčko distrikta BiH.

To bi u prevodu značilo da bi tek tada predmet “BUKVIK” od koga Bošnjački funkcioneri,privrednici i visoko pozicionirani policijski rukovodioci strahuju konačno ugledao svjetlost dana iz dubokih ladica Tužilaštva i Policije Brčko distrikta BiH…

Redakcija portala “Times.ba” danas je poslala upit Policiji Brčko distrikta BiH sa pitanjem da li je video nadzor na raskrsnicama u Brčkom u funkciji te ukoliko nije koliko dugo vremena je van funkcije.

Upit koji je redakcija portala “TIMES.BA” dostavila Policiji Brčko distrikta BiH
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version