Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Na brčanskoj Zelenoj tržnici slaba posjećenost i prodaja

0

Iako su cijene voća i povrća pristupačne, i prema riječima tržničnih prodavača tek blago povišene u odnosu na isto razdoblje protekle godine, brčansku Zelenu tržnicu posjećuje relativno mali broj građana.

Prodavači ističu kako se cijene voća, povrća i mliječnih proizvoda kreću primjerice od jedne konvertibilne marke za kilogram krastavaca, do pet maraka za najbolju sortu trešanja.

Cijena paprike i rajčice kreće se oko dvije do tri marke, kilogram krumpira iznosi jednu i pol marku, kao i tikvice, dok je cijena mrkve dvije marke po kilogramu.

Foto: RADIO BRČKO

Prodavači su generalno nezadovoljni frenkvencijom kupaca i ostvarenim prihodima, ističući kako je stanje sve lošije, ali i kako im spas čine kupci iz susjedne Republike Hrvatske, koji donedavno zbog situacije s koronavirusom nisu mogli prelaziti granicu i doći u kupovinu na tržnicu.

S druge strane, kupci na brčanskoj Zelenoj tržnici ističu kako je ponuda i kvaliteta proizvoda i više nego zadovoljavajuća, no smatraju kako su istaknute cijene voća i povrća ipak previsoke.

Kao razlog slabe posjećenosti brčanske Zelene tržnice i pada prometa, prodavači navode koronavirus i sve nepovoljniju financijsku situaciju građana.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version