Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Nakon pisanja brčanskog Times-a Upravni Odbor “JP KOMUNALNO” danas raspisao novi konkurs za Direktora!

0

Nakon današnjeg teksta portala “TIMES.BA” o sumnjvim malverzacijama poništenja konkursa za poziciju direkotra “JP KOMUNALNO” u Brčkom. Upravni Odbor ovog javnog preduzeća danas je odma raspisao novi konkurs za poziciju Direktora.

Iako smo u tekstu pisali da je vrlo moguće da se u novom konkursu izmjene uslovi samog konkursa kako bi Kemal Atić lakše prošao na direktorsku poziciju, kako nezvnaično saznajemo ostatak Upravnog odbora nije dozvolio da prođe taj prijedlog koji su pojedini članovi UO predlagali.

Na kraju konkurs je danas ipak raspisan pod istim uvjetima. Što naravno ne znači da će i dalje ostati nerazjašnjeno zbog čega je prethodni konkurs bio poništen ukoliko je jedan od kandidata na istom konkursu potpuno zadovoljavao sve kritertije uredno dostavljenom dokumentacijom.

No o ovom pitanju čeka se i odgovor ili saopštenje Institucija policije i Tužilaštva Brčko distrikta BiH koji bi trebali javnosti da pojasne zbog čega su ovi propusti koji su u medijima prikazani prošli ne opaženo od strane istražnih Institcuija.

Uskoro opširnije…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version