Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Naša stranka – Brčko Ko je Naša stranka?

0

Mnogo je danas upita posebno u nekim lokalnim zajednicama, koje ustvari Naša stranka, ko su sad ovi, šta oni hoće, za šta se zalažu?

Ne rijetka su pitanja koja se postavljaju i u Brčko distriktu BiH. Mnoštvo skepticizma se izražava upravo prema političkoj organizaciji Naše stranke i sve to uslijed neznanja, nepoznavanja, straha, zavisti, bahatosti, pohlepe i drugih prije svega negativnih i prizemnih, osjećaja našeg društva koje je već tri decenije grubo politički, pravno, pa i mentalno podijeljeno po etnonacionalnim, partokratskim i izrazito ličnim interesima te takvo iz dana u dan nezaustavljivo tone u ambis, praveći sebi vlastitu štetu po opstanak upitnu i zabrinjavajuću.

Poznavajući i uvažavajući Istoriju, mentalitet, tradiciju, navike i duh Bosanskohercegovačkog društva; Naša stranka, pokreće svoje djelovanje u Sarajevu 2008. godine. Osnovana od slobodnih, neopterećenih, nezavisnih, izuzetno široko razumnih i prosvijetljenih ličnosti i građana poput oskarovca Danisa Tanovića, režisera Dine Mustafića i dr intelektualaca, opredijeljena da popravi, relaksira i poveže naizgled ne premostive prepreke koje su se vjekovima na našim prostorima kako razgrađivale takođe i gradile. Naša stranka je slobodarska stranka, građanska, multikulturalna, internacionalna, umjerenog lijevog centra.

Teži profesionalizmu, napretku, odgovornosti, zakonitosti, izvrsnosti, pozitivizmu, lijepom ponašanju i izraženoj svakoj vrsti kulture (političke). Naša stranka je najbrže rastuća stranka tako da iz izbornog ciklusa u ciklus ima rast čak od 200%. U Bosanskohercegovačkom društvu prepoznata po principijelnosti i dosljednost u osnovnim izrečenim političkim stavovima.

Na osnovu plansko programske platforme, timskog i organizacijskog rada čiji su osnovni principi zasnovani na principima i praksama savremeno uređenih država EU teži i ujedinjuje kako građane tako i političke subjekte koji djeluju na cjelokupnoj Bosanskohercegovačkoj teritoriji koji prihvataju savremenu privrednu, socijalnu, kulturnu, religijsku, aktivnost prihvatajući i uvažavajući neke ideološke i svjetonazorske razlike i mišljenja. Naša stranka u Brčkom okušala se na lokalnim izborima 2012. godine, imala je zavidan broj glasova, na žalost građana Brčko distrikta nije prešla zadani cenzus i ostvarila mandat u Skupštini Brčko distrikta BiH.

Aktivni politički povratak Naše stranke na političku scenu Brčko distrikta BiH događa se 21.06.2017.godine s ostvarenih nekoliko kontakata aktivista iz Brčkog s najužim rukovodstvom Naše stranke u Sarajevu, koji će izroditi nekoliko tribina u Brčko distriktu izuzetne posjećenosti, formiranjem povjereništva, učestvovanje na Opštim izborima 2018.godine, isticanjem kandidata gospodina Ermina Džindića za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Federacije BiH, jačanje i omasovljavanje infrastrukture, formiranje Gradskog odbora Naše stranke Brčko distrikta BiH, osiguravanjem potpisa podrške od strane građana Brčko distrikta BiH za predstojeće lokalne izbore u Brčko distriktu BiH.

Postizanjem sporazuma o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima sa SDP – om BiH Brčko, na zajedničkoj koalicionoj listi zvanoj “Bh blok” SDP BiH i NS BiH zaključena je prva faza rada i djelovanja Naše stranke u Brčkom.

Zvanično predstavljanje i potpisivanje koalicionog sporazuma dvaju političkih subjekata na nivou Brčko distrikta BiH bit će upriličeno i potpisano od strane predsjednika stranaka gospodina Nermina Nikšića (SDP) i Predraga Kojovića(NS) u Brčkom uz punu i najvišu kako lokalnu tako i državnu medijsku pozornost s kojom kreće i neformalna kampanja za predstojeće izbore u Brčko distriktu BiH.

O vremenu događaja blagovremeno bit će obaviještena kako Brčanska takođe i cijela Bosanskohercegovačka javnost.

 

Gradski odbor Naše stranke Brčko distrikta BiH

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version