Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Azerbejdžan: Napadi Armenije dio agresivne politike

0

Namjerno vršenje napada na azerbejdžansko civilno stanovništvo i pucnjava armenskim teškim oružjem je jasna manifestacija fašizma i barbarstva. To je dio agresivne politike Armenije, navodi se u saopćenju ministarstva vanjskih poslova Azerbejdžana povodom nedavne eskalacije sukoba između tih dviju zemalja.

U saopćenju, Azerbejdžan optužuje Armeniju za zločine protiv čovječnosti, podsjećajući na stradanja civila tokom sukoba između tih dviju zemalja 1992. i 2016.

– Pored toga što kontinuirano granatiraju azerbejdžanska naselja upotrebom teškog naoružanja, armenske oružane snage, takođe nanose ozbiljnu štetu ekonomiji, imovini i infrastrukturi ove zemlje – navodi se u saopćenju ministarstva.

Azerbejdžan napominje da takvim djelovanjem Armenija grubo krši međunarodno humanitarno pravo, uključujući Ženevske konvencije iz 1949. i svoje obaveze u vezi s tim.

– Pozivamo međunarodnu zajednicu da zauzme čvrst stav o napadima na azerbejdžansko civilno stanovništvo od armenskih vojnih jedinica – zaključuje se u saopćenju.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version